Співпраця між двома університетами, що розпочалася ще у 2016 році та набула юридичного оформлення у якості офіційної угоди про співпрацю у 2018 р., продовжує активно розвиватися у науковому та освітньому напрямках.

26–27 лютого 2020 р. у стінах Педагогічного університету імені Комісії національної освіти в Кракові відбулася І Міжнародна наукова конференція «Польща та Україна в умовах радикальних соціальних змін. Діагнози та знаки запитання». Ніжинський державний університет імені Миколи Гоголя виступив співорганізатором цього потужного наукового форуму, до якого долучилися історики та політологи з Польщі, України та Франції. У роботі конференції взяли участь також перший проректор НДУ імені Миколи Гоголя, доктор політичних наук, професор Олександр Бойко; заступник декана історико-юридичного факультету, кандидат історичних наук, доцент кафедри історії України Сергій Кириленко та кандидат історичних наук, доцент кафедри всесвітньої історії Юлія Кузьменко.

Олександр Бойко виступив перед поважною аудиторією на пленарному засіданні з доповіддю на тему «Суспільно-політичний розвиток України у 2014-2019 рр.: основні тенденції, проблеми та загрози безпеці держави». Сергій Кириленко представив результати свого дослідження гендерно-ментальних аспектів трудової міграції українців у межах роботи панельної дискусії «Еміграція зі Сходу: можливості та виклики». Юлія Кузьменко виступила на конференції з доповіддю «Українська громадськість versus номенклатура: боротьба за демократію в умовах суспільно-політичних трансформацій України кінця 80-х – початку 90-х рр. ХХ ст.», а також їй було доручено вести панельну дискусію «Польсько-українська історія: джерело конфлікту чи поле порозуміння?».

Учасники конференції від НДУ імені Миколи Гоголя висловлюють слова щирої вдячності організаторам за запрошення та гостинний прийом та вже розпочали підготовку до проведення ще двох спільних заходів  –  V Міжнародної наукової конференції для студентів та молодих науковців «Європейська інтеграція: історичний досвід та політичні перспективи», яка відбудеться у стінах НДУ імені Миколи Гоголя 14 – 15 травня 2020 р., та  ІV Міжнародної літньої школи «Децентралізація в Польщі та Україні очима молоді: екологічні виклики для малих батьківщин»,  яка цьогоріч пройде 29 липня – 5 серпня 2020 р. в Кракові та Олькуші (Республіка Польща).

 

Юлія Кузьменко, кандидат історичних наук, доцент кафедри всесвітньої історії

Прочитано 542 разів
теги

Контакти

16600, м.Ніжин Чернігівської області, вул.Графська, 2

Приймальна ректора: (04631) 7-19-67 

Приймальна комісія: (04631) 2-35-88

Приймальна комісія: +380977973948

E-mail: ndu@ndu.edu.ua

Повний телефонний довідник

Партнери

     

    

сайт Національного Еразмус-офісу uarenet  

Google Analytics Alternative