12 лютого 2020 року у Гоголівській аудиторії Навчального корпусу № 1 відбулася вузівська наукова конференція, присвячена 100-річчю з дня народження відомого українського вченого, шевченкознавця, доцента кафедри української літератури Ніжинського державного педагогічного інституту імені Миколи Гоголя Георгія Яковича Неділька. Організатори конференції: кафедра української літератури, методики її навчання та журналістики, бібліотека імені академіка М. Лавровського Ніжинського державного університету.

Із вітальним словом до присутніх звернулася директор Навчально-наукового інституту філології, перекладу та журналістики доцент Клипа Н. І. З доповіддю про життєвий і творчий шлях доцента Г. Я. Неділька виступив його студент, кандидат педагогічних наук, доцент Забарний О. В.

Своїми спогадами про шевченкознавця як про колегу поділилися доктори філологічних наук, професори Г. В. Самойленко та О. Г. Ковальчук. Добре слово про вчителя проголосив поет і літературознавець О. Є. Гадзінський.

Працівниками читального залу № 3 була організована виставка наукових праць вченого.

На конференції відбулася презентація нової монографії професора О. Г. Ковальчука «Поезія Т. Шевченка (колективна травма як проблема українського буття)».

На конференції був присутній Лесь Хонда.

Прочитано 793 разів

Контакти

16600, м.Ніжин Чернігівської області, вул.Графська, 2

Приймальна ректора: (04631) 7-19-67 

Приймальна комісія: (04631) 2-35-88

Приймальна комісія: +380977973948

E-mail: ndu@ndu.edu.ua

Повний телефонний довідник

Партнери

     

    

сайт Національного Еразмус-офісу uarenet  

Google Analytics Alternative