Днями Молодіжний хор «Світич» Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя під орудою професорів Людмили Шумської та Людмили Костенко презентував мистецькі традиції Ніжинської вищої школи у межах проекту міжнародної співпраці у Києві. У музеї «Київська фортеця» відбувся захід з відзначення 157-ої річниці вибуху Січневого повстання, організоване Посольством Республіки Польща в Україні.
        В урочистості взяли участь посол Республіки Польща в Україні Бартош Ціхоцкі та численні представники дипломатичного корпусу в Україні - постійний представник Європейського Союзу в Україні Матті Маасікас, акредитовані в Україні посли Литви Марьюс Януконіс, Латвії Юріс Пойканс, Білорусі Ігор Сокол, Швеції Тобіас Тиберг, Угорщини Ерно Кешкень, Бельгії Алекс Лінаертс, Молдови Марко Шевченко, Японії Такаші Курай, Грузії Теймураз Шарашенідзе, а також керівники посольств Вірменії Тигран Сейранян, Фінляндії Пяйві Мааріт Лайне, Аргентини Елена Мікусінскі і Словенії Томаж Менцін. З українського боку на захід прибули Віце-прем`єр-міністр України Дмитро Кулеба, віце-міністр оборони України Олександр Поліщук, заступник командувача Сухопутних військ ЗС України генерал В`ячеслав Назаркін, директор Національного інституту стратегічних досліджень Олександр Литвиненко. Серед гостей заходу були представники українських господарських кіл, експерти, журналісти, духовенство і члени польських товариств у Києві.
       До участі у цьому потужному Міжнародному проекті було запрошено колектив Молодіжного хору «Світич» Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя під орудою професорів Людмили Шумської та Людмили Костенко з фортепіанним супроводом провідного концертмейстера Галини Брюзгіної. Організатори відзначили високих художній рівень виступу хору «Світич», який натхненно виконав Державні Гімни України та Польщі, велику програму стрілецьких та повстанських пісень, українські народні та сучасні хорові твори.
За матеріалами сайту
Посольства Республіки Польща в Україні.
Фото матеріали – Анжеліка Плаксіна,
редактор газети «Dziennik Kijowski»
Прочитано 554 разів
теги

Контакти

16600, м.Ніжин Чернігівської області, вул.Графська, 2

Приймальна ректора: (04631) 7-19-67 

Приймальна комісія: (04631) 2-35-88

Приймальна комісія: +380977973948

E-mail: ndu@ndu.edu.ua

Повний телефонний довідник

Партнери

     

    

сайт Національного Еразмус-офісу uarenet  

Google Analytics Alternative