13 листопада 2019 року в нашому славетному виші відбувся перший етап Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка, який традиційно щороку проводять в Україні. Його організували членкині лабораторії лінгвокультурології А. І. Бондаренко, Н. М. Голуб, В. М. Пугач, Т. В. Рудюк та С. П. Шевченко.  

Серед учасників конкурсу – найкращі студенти Ніжинського державного університету, які виявили інтерес до рідної мови, мовних традицій нашого народу, творчої спадщини Кобзаря.

Із вітальним словом до учасників конкурсу звернулася професор кафедри української мови та методики її навчання, доктор філологічних наук А. І. Бондаренко, яка акцентувала на ролі Т. Г. Шевченка у формуванні духовних цінностей народу. Мета конкурсу – ушанування творчої спадщини письменника, пошук креативної, талановитої молоді, виховання в неї поваги до мови й культурних традицій рідного народу, посилення уваги до мовної освіти в Україні.  Було відзначено, що проведення такого заходу спрямоване на піднесення престижу рідної мови, прищеплення любові до неї, бажання вивчати й використовувати її з метою самоосвіти та самореалізації.

У складі авторитетного журі конкурсу – фахівці з кафедри української мови та методики її навчання: професор, доктор філологічних наук А. І. Бондаренко, доцент, кандидат педагогічних наук Н. М. Голуб, асистент  С.  П. Шевченко. Вони відзначили глибокі знання студентів з української мови, поетичної творчості Т. Г. Шевченка, уміння творчо підходити до розкриття твору-роздуму, висловлювати власну думку, здійснювати ідейно-художній аналіз вірша.

Учасникам довелося докласти немало зусиль, щоб виявити знання біографії поета, основних сторінок його творчості та висловити власні міркування за темою твору «Коли ми діждемося Вашингтона з новим і праведним законом? А діждемось-таки колись», яка стала родзинкою конкурсу.

Переможцями першого етапу конкурсу стали:

  • Чуба Еліна – студентка І курсу факультету іноземних мов (1 місце);
  • Стаднічук Ольга – студентка І курсу історико-юридичного факультету (2 місце);
  • Гопаченко Інна – студентка І курсу ННІ точних наук і економіки (2 місце);
  • Конопля Анастасія – студентка І курсу ННІ точних наук і економіки (3 місце).

Щиро вітаємо переможців та бажаємо творчих успіхів у наступному етапі!

 Лабораторія лінгвокультурології  –
 проф. А. І. Бондаренко,
 доц. Н. М. Голуб

Прочитано 1001 разів

Контакти

16600, м.Ніжин Чернігівської області, вул.Графська, 2

Приймальна ректора: (04631) 7-19-67 

Приймальна комісія: (04631) 2-35-88

Приймальна комісія: +380977973948

E-mail: ndu@ndu.edu.ua

Повний телефонний довідник

Партнери

     

    

сайт Національного Еразмус-офісу uarenet  

Google Analytics Alternative