З нагоди 200-ліття від дня народження Пантелеймона Куліша 4 жовтня на історико-юридичному факультеті Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя пройшла Міжнародна науково-практична конференція "Пантелеймон Куліш у культурному та інтелектуальному просторі України". Ця конференція є завершальною із циклу міжнародних конференцій "Пантелеймон Куліш - 200 років". Тривала вона 4 дні: розпочала роботу в Києві, продовжила у Ніжині, а завершила у Ганниній Пустині на Борзнянщині.

Із вітальним словом виступив Олександр Бойко, перший проректор Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя, Ігор Алєксєєнко, заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради та Сергій Гальченко, заступник директора Інституту літератури ім. Т.Г. Шевченка НАН України.
На конференцію приїхали науковці з Києва, Львова, Сєвєродонецька, Кривого Рогу, Качанівки, Новгород-Сіверського, Переяслава-Хмельницького, Одеси та Ніжина. Наковці говорили про творчість Пантелеймона Куліша, різні жанри його доробку. Відзначали, що він був різносторонньою особистістю: істориком, літературознавцем, літературним критиком, майстром драматичних творів, ліро-епічних поем, а головне – державотворцем. Немає такої сторінки у культурному просторі, до якої б не був причетний Пантелеймон Куліш. І хоч пройшло вже два століття з дня його народження, сьогодні він актуальний, як ніколи.

Прочитано 657 разів

Контакти

16600, м.Ніжин Чернігівської області, вул.Графська, 2

Приймальна ректора: (04631) 7-19-67 

Приймальна комісія: (04631) 2-35-88

Приймальна комісія: +380977973948

E-mail: ndu@ndu.edu.ua

Повний телефонний довідник

Партнери

     

    

сайт Національного Еразмус-офісу uarenet  

Google Analytics Alternative