Цьогоріч виповнюється 20 років Центру гуманітарної співпраці з українською діаспорою. Про історію нашого заснування та функціонування пише директор Центру Надія Петрівна Онищенко, читайте в черговому номері газети «Український дім».

Полеміка навколо творчої особистості Гоголя триває й досі. Не дивно, що в Ніжинському державному університеті відбулася вже ХІV міжнародна наукова конференція «Микола Гоголь і сучасний художній контекст». Про це читайте в статті «Проблеми Гоголя чи науковців?..».

Викликає інтерес матеріал лауреатки премії імені Симона Петлюри Ганни Антипович з м. Полтави про Дмитра Нитченка. Дмитро Васильович – український літературознавець, письменник, мемуарист, редактор, педагог, громадський діяч, який жив і працював в Австралії. Авторка пише про формування його поглядів, політичну реабілітацію та вшанування пам’яті на рідній землі. Показово, що про Нитченка на батьківщині згадують так: «Це наш чоловік! І як пише – просто, чесно, цікаво».

Замітка про презентацію в Інституті літератури ім. Т. Г. Шевченка НАН України збірника наукових статей «Можна одверто? Або туга за катарсисом» висвітлює головні тези доповідачів: Миколи Жулинського, Павла Михеда, Тамари Гундорової та Агнєшки Матусяк.

Привертає увагу стаття із заголовком «І вчора Куліш, і сьогодні Куліш». Авторка порушує актуальні проблеми: недоступність величезного літературного спадку Куліша для українського читача та вшанування його пам’яті в Ніжині.

Прочитайте про це в електронному ресурсі http://www.ndu.edu.ua/index.php/ua/tsentr-gumanitarnoji-spivpratsi-z-ukrajinskoyu-diasporoyu/vidannya-ukrajinskij-dim

Дарія Бобрик

Прочитано 795 разів

Контакти

16600, м.Ніжин Чернігівської області, вул.Графська, 2

Приймальна ректора: (04631) 7-19-67 

Приймальна комісія: (04631) 2-35-88

Приймальна комісія: +380977973948

E-mail: ndu@ndu.edu.ua

Повний телефонний довідник

Партнери

     

    

сайт Національного Еразмус-офісу uarenet  

Google Analytics Alternative