Днями Молодіжний хор «Світич» Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя під орудою заслужених діячів мистецтв України, професорів Людмили Шумської та Людмили Костенко повернувся з Польщі, де презентував національний молодіжний хоровий рух України на 42-му Міжнародному багатожанровому фестивалі «Бидгощські музичні імпрези».

На фестивалі у Бидгощі були представлені сучасні творчі формації з Білорусі, Грузії, Італії, Китаю, Латвії, Литви, Нідерландів, Польщі, Румунії, Туреччини, Угорщини, України, Чехії. Понад 20 колективів різних вікових груп – хори, оркестри, танцювальні ансамблі були прослухані спеціальним журі, що є винятковим явищем для фестивального формату.

Учасники отримали нагороди різного гатунку – кубки, грамоти, спеціальні призи, премії. Усі відзнаки були присуджені державними та громадськими інституціями.

Молодіжний хор «Світич» здобув Спеціальну нагороду Маршала Куявсько-Поморського Воєводства з грошовою премією 1700 злотих та Спеціальну нагороду «За краще виконання твору польського композитора» з грошовою премією 700 злотих, а також Почесний кубок фестивалю.

У програмі, що виконувалась під час конкурсного прослуховування у Бидгощі, «Світич» представив твори Г. Гаврилець, С. Монюшка, С. Гіббса, Е. Л. Уеббера та українські народні пісні в обробці М. Гобдича – Г. Черненка та О. Бондаренка. На виступі у Польщі виняткову майстерність продемонстрували провідний концертмейстер Галина Брюзгіна, а також солісти: Ярослав Йотка, Світлана Подкользіна, Лілія Булан. Успішним були сольні партії у мюзиклі «The cats» у виконанні Любові Пархоменко, Тетяни Дяченко, Лілії Мироненко, Сергія Охонька.

Усі цьогорічні творчі здобутки хор «Світич» присвячує визначним прийдешнім подіям: ювілею Ніжинської вищої школи та ювілею факультету культури і мистецтв.

Традиційно, під час європейських подорожей хор «Світич» має потужну культурно-пізнавальну програму. І тому під час перебування у Польщі керівниками хору біли зорганізовані екскурсії по Варшаві, Кракову та Торуню.

Людмила Шумська,
професор кафедри вокально-хорової майстерності

Прочитано 1162 разів

Контакти

16600, м.Ніжин Чернігівської області, вул.Графська, 2

Приймальна ректора: (04631) 7-19-67 

Приймальна комісія: (04631) 2-35-88

Приймальна комісія: +380977973948

E-mail: ndu@ndu.edu.ua

Повний телефонний довідник

Партнери

     

    

сайт Національного Еразмус-офісу uarenet  

Google Analytics Alternative