Помилка
  • JUser::_load: неможливо завантажити користувача з id: 12011

13 травня 2019 р. у Ніжинському державному університеті імені Миколи Гоголя розпочалася декада «Молодь у науці», під час якої передбачається проведення підсумкових засідань наукових гуртків, студентських клубів, проблемних груп, а також зустрічі з провідними вченими, творчі звіти, конференція молодих науковців університету.

На пленарному засіданні конференції молодих науковців, яке відбулося 13 травня, зі вступним словом до присутніх звернувся проректор з наукової роботи та міжнародних зв’язків, професор Мельничук Олександр Володимирович. Він підкреслив, що 2018 рік був знаковий тим, що Національна академія наук України відзначала столітній ювілей, і, відповідно, 100-річчя від дня народження його керівника Пато́на Бори́са Євге́новича. Присутні почули про премії та стипендії молодим науковцям, зокрема щороку до дня науки присуджується п'ять Премій Кабінету Міністрів України за розроблення і впровадження інноваційних технологій.

Олександр Володимирович розповів про здобутки Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя, повідомив про досягнення студентів університету у різних мистецьких конкурсах, олімпіадах, конференціях, тощо. Ознайомив студентів із діяльністю аспірантури та перспективою навчання в ній.

З досить цікавими та змістовними доповідями на пленарному засіданні також виступили студенти університету.

Магістрант факультету психології та соціальної роботи Кирилов Андрій, розкрив тематику «Віртуальна особистість як форма існування реальності», (науковий керівник – канд. психол. наук, доц. Литовченко Н.Ф.).

Про зомбування свідомості, як перешкоду формування громадянського суспільства розповідала студентка IІ курсу ф-ту іноземних мов Гринь Наталія, (науковий керівник – канд. філос. наук, доц. Бучин О.П.).

З доповіддю «Гендерна політична практика: зарубіжна та вітчизняна сучасна історіографія» виступив студент IІІ курсу історико-юридичного факультету Луценко Владислав, (науковий керівник – кандидат іст. наук, доц. Давиденко Ю.М.).

Заходи, приурочені Дню науки, що відзначається щорічно у третю суботу травня, будуть проходити в університеті з 13 по 22 травня 2019 року.

Проректор подякував усім доповідачам і побажав плідної роботи на секціях, яких цього року – 39. Вони проводяться за факультетськими графіками протягом декади.

Детальніше з програмою конференції можна ознайомитися за посиланням:

http://www.ndu.edu.ua/index.php/ua/novini-universitetu/item/2216-molod-u-nautsi-2019

 

Тіна Кошелевська, Олена Іваницька

Фото: Тіна Кошелевська

 

Прочитано 820 разів

Контакти

16600, м.Ніжин Чернігівської області, вул.Графська, 2

Приймальна ректора: (04631) 7-19-67 

Приймальна комісія: (04631) 2-35-88

Приймальна комісія: +380977973948

E-mail: ndu@ndu.edu.ua

Повний телефонний довідник

Партнери

     

    

сайт Національного Еразмус-офісу uarenet  

Google Analytics Alternative