Помилка
  • JUser::_load: неможливо завантажити користувача з id: 12011

 «Те, що нам принесе майбутнє –

потрібно закладати сьогодні»

пан Александрос Будуріс

 

24 квітня 2019 р. відбулася робоча зустріч керівництва Ніжинського державного університету ім. М. Гоголя на чолі з ректором Олександром Самойленком з Координатором з питань освіти у країнах Східної Європи та СНД Генерального консульства Греції в Маріуполі пані Уранією Кості та Радником Посольства Греції в Україні паном Александросом Будурісом.

На зустрічі були присутні декан факультету іноземних мов Світлана Тезікова, декан філологічного факультету Наталія Клипа, проректор з наукової роботи та міжнародних зв’язків Олександр Мельничук, голова грецького товариства імені «Братів Зосим» Лариса Зайко, перекладачі та представники ЗМІ.

На початку обговорення Олександр Григорович привітав іноземних гостей та підкреслив, що наш університет готовий стати так званим центром поширення грецької історії та культури на території Лівобережної України. «Ми зацікавлені в тісній співпраці із Грецьким Посольством, із Грецькими вищими навчальними закладами, загалом в реалізації різних спільних проектів. Один із напрямів – викладання грецької мови, у нас зберігається великий комплекс грецьких стародруків, і на сьогоднішній день наші колеги ведуть дослідження підземель грецьких храмів біля Всіхсвятської церкви - зазначив ректор – в планах є оцифровування цих стародруків і створення музею історії греків в Ніжині».

Пані Уранія Кості та пан Александрос Будуріс подякували за можливість зустрічі з керівництвом вишу та зацікавилися у відновленні стародруків, пам’ятних місць, пов’язаних з Грецьким ніжинським братством, а також викладанням грецької мови у Ніжині. Гості міста зазначили, що це великий обсяг роботи, який має принести свої вагомі результати в недалекому майбутньому. «Ми дуже хочемо  зацікавти ніжинців у вивченні грецької мови, зробити грецьку мову та культуру популярною серед ніжинської молоді, що надихне молоде покоління подорожувати Грецією, адже те, що нам принесе майбутнє - потрібно закладати сьогодні» - підкреслив пан Александрос Будуріс. 

Пані Уранія Кості відмітила, що Ніжинський державний університет  - дуже гарна, дуже доглянута будівля, також висловила слова подяки ніжинській громаді за утримання в гарному стані грецької спадщини. Гості міста запевнили, що готові підтримувати ділові стосунки та відвідувати наше місто.

 

 

 

Тіна КОШЕЛЕВСЬКА

Фото автора

Прочитано 926 разів

Контакти

16600, м.Ніжин Чернігівської області, вул.Графська, 2

Приймальна ректора: (04631) 7-19-67 

Приймальна комісія: (04631) 2-35-88

Приймальна комісія: +380977973948

E-mail: ndu@ndu.edu.ua

Повний телефонний довідник

Партнери

     

    

сайт Національного Еразмус-офісу uarenet  

Google Analytics Alternative