Помилка
  • JUser::_load: неможливо завантажити користувача з id: 12011

7 квітня міжнародна спільнота відзначає Всесвітній день здоров’я. Долучилися до святкування й ніжинці, які завжди з радістю демонстрували свою завзятість та гарну фізичну підготовку. Тому на честь цього дня у нашому місті був організований Спортивно-розважальний захід до Всесвітнього Дня здоров’я «Рух заради здоров’я». Організаторами виступили: Ніжинський міський центр «Спорт для всіх», Громадська організація «Лабораторія Ініціативної Молоді» та Ніжинський Будинок дітей та юнацтва, які запросили всіх охочих до спортивної зали нового корпусу Ніжинського державного університету ім. М. Гоголя та влаштували справжнє спортивне свято для містян.

 

Учасники були поділені на чотири команди парламентів 4-ох рівнів:
– команда депутатів Ніжинської міської ради;
– команда ініціативної групи по створенню Молодіжної ради;
– збірна команда студентських рад закладів вищої освіти Ніжина;
– команда Ліги старшокласників Ніжина.

Суддями стали:

Колотило Анастасія Миколаївна – головний суддя та директор МЦ «Спорт для всіх» Півень Сергій Миколайович.
Групами підтримки для спортсменів були два хореографічні колективи:

старша група Зразкового хореографічного ансамблю «Арабеск» Ніжинського Будинку дітей та юнацтва під керівництвом Оксани Лисиці та вихованці гуртка «Живчик» Ніжинського Будинку дітей та юнацтва під керівництвом Світлани Гомоляко.

Фіксували спортивні перегони журналісти газети “Свідомий погляд”.

Треба зазначити, що змагання були не лише цікавими, а й фізично важкими для виконання. Біг з поперемінним набиванням баскетбольного м’яча двома руками хоч і був на перший погляд надто складним, але виявився «квіточками». Другим номером були змагання «раків» – учасники поділилися на дві команди та розміщувалися в різних точках дистанційної смуги. За командою «раки!» учасники мали швидко доповзти до зустрічної колони, перебираючи ногами й руками, утримуючи м’яч на м’язах живота, потім м’яч передавався іншому «раку». Найсмішнішим на зовнішній вигляд, але надскладним до виконання виявився конкурс на скейті, адже всі звикли, що на скейті катаються ногами, але аж ніяк не животом… Маленька площа скейта дозволяла вмістити лише тулуб, ноги треба було тримати самостійно, щоб вони не гальмували рух, адже всі змагання виконувалися на швидкість й вона була одною з основних критеріїв для перемоги.
У результаті змагань всі команди були нагороджені солодкими подарунками та грамотами. Команди, що зайняли 1, 2 та 3 місце отримали медалі. Переможцем стала команда Ліги старшокласників Ніжина, друге місце посіла збірна команда студентських рад закладів вищої освіти Ніжина, третє — команда депутатів Ніжинської міської ради. День Здоров’я в Ніжині пройшов позитивно та енергійно!

 

http://nezhatin.com.ua

 

Прочитано 776 разів

Контакти

16600, м.Ніжин Чернігівської області, вул.Графська, 2

Приймальна ректора: (04631) 7-19-67 

Приймальна комісія: (04631) 2-35-88

Приймальна комісія: +380977973948

E-mail: ndu@ndu.edu.ua

Повний телефонний довідник

Партнери

     

    

сайт Національного Еразмус-офісу uarenet  

Google Analytics Alternative