Помилка
  • JUser::_load: неможливо завантажити користувача з id: 12011

31 січня на засіданні виконавчого комітету ніжинської міської ради було розглянуто питання «Про затвердження кандидатур на отримання стипендій обдарованою учнівською та  студентською молоддю міста».

Виконавчий комітет вирішив, згідно з поданнями навчальних закладів Ніжина, управління освіти Ніжинської міської ради, призначити 8 стипендій талановитій студентській та учнівській молоді міста на I півріччя 2019 року.

Стипендія для обдарованої молоді призначається кращим представникам обдарованої учнівської та студентської молоді міста з метою матеріального стимулювання та засвідчення їх особистих досягнень.

Кандидатури на здобуття Стипендій висуваються Радами навчальних закладів, органами студентського самоврядування, молодіжними організаціями, молодіжним парламентом міста та затверджуються рішенням виконавчого комітету.

Згідно кошторису, поданого у проекті рішення, 6 студентів отримуватимуть щомісяця протягом 1 півріччя 2019 року по 1200 грн стипендії із міського бюджету та 2 учні – по 950 грн відповідно. Всього на виплату стипендій обдарованій учнівській та  студентській молоді Ніжина на I півріччя 2019 року передбачено 54тис 600 грн.

Список  на  виплату стипендій обдарованій молоді на I півріччя 2019 року

  1. Курило Роман Андрійович, студент 2 курсу Навчально-наукового Інституту точних наук і економіки, групи КН – 21 Ніжинського державного університету ім. Миколи Гоголя. Є співзасновником та членом Правління Громадської організації “Лабораторія Ініціативної Молоді”, членом Комітету “Молодіжного Банку Ініціатив Ніжина”, позаштатним радником “Ліги старшокласників Ніжина”, ментором команди “Де_Бернес” Ніжинського Будинку дітей та юнацтва у Всеукраїнському освітньому проекті “Відкривай Україну”. Роман входить до складу ініціативної групи по створенню Молодіжної ради при Ніжинській міській раді. Виконував обов’язки одного з локальних координаторів Всесвітнього дня прибирання у Ніжині від ГО «Let`s Do It, Ukraine!». Один із організаторів Форуму молодіжних ініціатив Ніжина-2018 “CoolТИватор іDей”. Активний, творчий, наполегливий, працелюбний, оптимістичний, креативний і дружелюбний. Постійно бере участь у громадських , культурних і спортивних заходах міста, області, країни та інших країн.
  2. Бутенко Світлана Василівна, студентка 2 курсу факультету психології та соціальної роботи Ніжинського державного університету ім. Миколи Гоголя. Є головою культ-масового сектору факультету, активна учасниця громадського та культурного життя факультету, міста та країни. Вона є радником Ліги старшокласників м. Ніжина, заступником голови Молодіжного банку ініціатив м. Ніжина (МБІ Ніжин), заступником голови ГО «Лабораторія Ініціативної Молоді», членом Ініціативної групи по створенню Молодіжної ради при Ніжинській міській раді. Світлана пройшла базовий тренінг Програми «Молодіжний працівник-2018» та навчання по програмі «Активні громадяни» від Британської ради, стажування у Ніжинській міській раді у відділі надання адміністративних послуг. Свої організаторські здібності продемонструвала як співкоординатор Всеукраїнської акції наймаштабнішого прибирання в Україні «Зробимо Україну чистою разом» (Let’s do it, Ukraine!) та всеукраїнського екологічного фестивалю «Чисто Fest». Світлана у складі МБІ Ніжин була співорганізатором форуму «CoolТИваторiDeй» та спікером програми «М-18 ми можемо більше». Брала участь у громадських обговореннях проектів Типових положень про молодіжні консультативно-дорадчі органи, що проходили в Міністерстві молоді та спорту України.
  3. Ткаченко Анастасія Юріївна, студентка ІІІ курсу спеціалізації Лікувальна справа Ніжинського медичного коледжу. Виконує обов’язки заступника голови студентської ради коледжу. Є активний учасником Ініціативної групи по створенню Молодіжної ради при Ніжинській міській раді. Організувала участь студентської ради коледжу у масштабній всесвітній акції «Людина за чисту планету!», у акції «Від серця до серця», присвячену Міжнародному дню людей похилого віку. Студентка є активною учасницею урочистих зібрань, присвячених Дню знань та випуску спеціалістів, благодійних акцій щодо озеленення коледжу, допомоги дітям-сиротам, дітям з інвалідністю м. Ніжина, вихованих заходів «Студентський Покровський ярмарок», концертів-привітань до Дня працівників освіти, конкурсів «Містер коледжу», «Міс коледжу», флеш-мобів, квестів, ряду заходів волонтерського руху та благодійної допомоги воїнам АТО. Обдарована, творча, особистість, має відмінні успіхи у навчанні, займає активну позицію у громадському житті коледжу та міста.
  4. Костенко Ольга Олександрівна, студентка ІІ курсу відділення економіки, логістики та інформаційних систем ВП НУБіП України «Ніжинський агротехнічний коледж». Очолює Студентську раду коледжу, представляє Чернігівську область в українській асоціації студентів. Студентка є організатором та активним учасником заходів навчального закладу та загальноміських, ініціатором проведення та активним учасником концертів, виставок, флеш-мобів, благодійних акцій на рівні навчального закладу, міста та області. Запровадила проведення в коледжу психологічної гри «Мафія» та світкування Хелоуіну. Має чітку громадянську позицію, займається волонтерською діяльністю. Цілеспрямована, відповідальна, доброзичлива, впевнена.
  5. Тищенко Артур Сергійович, студент ІV курсу спеціалізації «Народне пісенне мистецтво» (народний спів) КВНЗ «Ніжинський коледж культури і мистецтв ім. Марії Заньковецької». Соліст молодіжного фольклорно-сценічного гурту «народна криниця» та фольклорного ансамблю «Осоння», у складі яких брав участь у багатьох міжнародних та всеукраїнських фестивалях-конкурсах. Брав участь у загальноміських заходах «Ніжинський огірок», «Покровський ярмарок», «концертних програмах до Дня визволення Ніжина від німецько-фашистських загарбників та благодійного турніру з міні-футболу на честь вшанування пам’яті загиблих учасників АТО, міському благодійному концерті «Відтінки любові». Старанний, відповідальний, цілеспрямований.
  6. Резвін Богдан Віталійович, учень І курсу групи 1808, спеціальність «Кухар», ДНЗ «Ніжинський професійний аграрний ліцей Чернігівської області». Був організатором та учасником виставки від Ніжинського професійного аграрного ліцею на 7-му фестивалі «Його величність, ніжинський огірок», продемонструвавши техніку «карвінгу» (вирізання на овочах і фруктах). Богдан представив свої кулінарні вироби на «Ярмарку професій», чим викликав у школярів міста та району цікавість до актуальної на сьогодні професії «Кухар». Брав участь у проведенні майстер – класів для учнів Ніжинських ЗОШ із виготовлення «3-D квіти в желе» та «Оздоблення з прісного тіста». Креативна і творча особистість, має серйозні професійні плани на майбутнє.

Учнівська молодь:

  1. Глущенко Олександр Володимирович, учень 10 класу Ніжинського ліцею Ніжинської міської ради Чернігівської області при  НДУ ім. М. Гоголя. Зайняв I місце на міському етапі та І місце (Диплом першого ступеня) олімпіади з фізики, І місце на міському етапі олімпіади з астрономії, IІІ місце на міському етапі олімпіади з географії, ІІI місце на міському етапі олімпіади з математики, ІІ місце на міському етапі олімпіади з інформатики, на конкурсі «Талан року» отримав Бронзовий диплом у номінації «Точні та природничі дисципліни». Здобув І місце в загальному заліку обласного етапу Всеукраїнського зльоту туристів-краєзнавців, ІІІ місце першості Ніжинського центру ТКУМ з боулдерингу.
  2. Кулепестін Олександр Сергійович, вихованець Ніжинської ДЮСШШ, учень 4-Г Ніжинської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 15. Має І спортивний розряд з шахів. У 2018 році став двічі чемпіоном області серед юнаків до 10 років (з класичних та швидких шахів), срібним призером чемпіонату області серед юнаків до 14 років, переможцем ХХVІІІ Всеукраїнського фестивалю «Київська весна на Оболоні» серед юнаків до 10 років та ХVІІ Всеукраїнського фестивалю «Оболонь-2018» серед юнаків до 10 років. Талановитий спортсмен, постійно вдосконалює свій шаховий рівень.

 

За матеріалами 

nizhynnews.com

Прочитано 1052 разів

Контакти

16600, м.Ніжин Чернігівської області, вул.Графська, 2

Приймальна ректора: (04631) 7-19-67 

Приймальна комісія: (04631) 2-35-88

Приймальна комісія: +380977973948

E-mail: ndu@ndu.edu.ua

Повний телефонний довідник

Партнери

     

    

сайт Національного Еразмус-офісу uarenet  

Google Analytics Alternative