13 грудня 2018 року в актовій залі старого корпусу НДУ ім. М.В. Гоголя  відбувся музичний фестиваль «Ніжин-Муз-Фест 2018», у якому взяли участь   Молодіжний хор "Світич" (НДУ ім. М. Гоголя) і Зведений оркестр народних інструментів (НДУ ім. М. Гоголя НУКіМ ім. Заньковецької). Почесними гостями заходу були міський голова Анатолій Лінник, секретар міської ради Валерій Салогуб, викладачі та студенти Ніжинського державного університету ім. М.В. Гоголя.

На початку заходу солісти молодіжного хору «Світич» створили у залі приємну атмосферу прийдешніх різдвяних свят виконавши всесвітньо відому композицію Миколи Леонтовича «Щедрик», присвячену пам’яті її автора, день народження якого припадає саме на 13 грудня.

Після цього слово взяла диригент хору професор Людмила Шумська, яка повідомила що сьогоднішній «Ніжин-Муз-Фест» ювілейний, має десятирічну історію. Вона подякувала за всебічне сприяння у проведенні фестивалю міському голові Анатолію Ліннику, управлінню культури і туризму Ніжинської міської ради, ректору Ніжинського державного університету ім. М.В. Гоголя Олександру Самойленку та зазначила як нелегко підтримувати високий рівень молодіжного студентського хору у якому щороку змінюється до 30% складу.

Також вона презентували три прем’єрні композиції які будуть вперше виконані на цьому фестивалі. Одна з них, особливо актуальна для сучасної України, це композиція «Месса Миру», за авторством К. Дженкінса, присвячується воїнам загиблим в АТО.

Після цього хор «Світич» виконав для присутніх серію музичних композицій Йоганнеса Брамса, Джузеппе Верді, Ганни Гаврилець, Миколи Лисенка, Астора П'яццоли, Мирослава Скорика та інших.

На завершення перед присутніми виступив  Анатолій Валерійович, який подякував за прекрасний музичний вечір, популяризації хорового мистецтва в України та за кордоном. Він зазначив, що завдяки молодіжному хору «Світич» всі мають можливість насолодитися творами світового рівня не лише за змістом, але і за виконанням.

За активну участь у циклічному музично-просвітницькому заході «НІЖИН-МУЗ-ФЕСТ – 2018», розвиток мистецьких традицій Ніжина, популяризація кращих надбань української та світової музичної спадщини  Анатолій Лінник оголосив подяку професорам, доцентам та  викладачам факультету культури і мистецтв Ніжинського державного університету ім. М.В. Гоголя та солістам хору.

за матеріалами сайту nizhynrada.gov.ua

Прочитано 678 разів

Контакти

16600, м.Ніжин Чернігівської області, вул.Графська, 2

Приймальна ректора: (04631) 7-19-67 

Приймальна комісія: (04631) 2-35-88

Приймальна комісія: +380977973948

E-mail: ndu@ndu.edu.ua

Повний телефонний довідник

Партнери

     

    

сайт Національного Еразмус-офісу uarenet  

Google Analytics Alternative