Помилка
  • JUser::_load: неможливо завантажити користувача з id: 12011

4 грудня 2018 р. на базі Національного університету харчових технологій відбулося засідання Ради ректорів Київського вузівського центру, участь у якому взяли заступник міністра освіти і науки України Юрій Рашкевич і генеральний директор директорату вищої освіти і освіти дорослих МОН України Олег Шаров.

Рада зібралася, щоб обговорити актуальні питання функціонування закладів вищої освіти І-ІІ і ІІІ-IV рівнів акредитації.

Детально висвітлив кроки Профспілки працівників освіти і науки міста Києва із захисту прав освітян її голова Олександр Яцунь. Зокрема, він розповів про акції протесту й перемовини з представниками Кабінету Міністрів України щодо належного фінансування галузі, достойної оплати праці її працівників. «Освіта не повинна бути додатком до будь-яких виборчих технологій, нам необхідно розвивати економіку знань, а не економіку сировинного придатку», – наголосив профспілковий лідер.

Також ректори активно обговорювали проект законопроекту про внесення змін до Закону України «Про вищу освіту» щодо вдосконалення порядку обрання і призначення керівника закладу вищої освіти і його заступника та формулу фінансування закладів вищої освіти. Зокрема, голова Ради ректорів Петро Куликов озвучив пропозицію щодо закладення у формулу таких основних базових складових: заробітна плата з нарахуваннями, стипендія, комунальні платежі, забезпечення основної статутної діяльності та капітальні видатки.

Заступник міністра освіти і науки Юрій Рашкевич запевнив, що у 2019 році фінансування вишів здійснюватиметься ще за старою схемою, оскільки наразі триває робота над удосконаленням формули. Високопосадовець зазначив, що освітні вимірювання дуже важливі, оскільки нам необхідно навчитися вимірювати якість освітньої діяльності. На його думку, формула розподілу бюджетних місць у магістратуру є гарним наближенням до тих критеріїв, що можна закласти у формулу фінансування закладів вищої освіти. Він закликав присутніх до конструктивної дискусії та подавати свої пропозиції, адже Міністерство освіти і науки завжди відкрите для співпраці з вишами.

Рада ухвалила зібрати, систематизувати пропозиції усіх вишів й виробити спільну пропозицію, яку найближчим часом подати до МОН.

 

За матеріалами

офіційного сайту НУХТ http://nuft.edu.ua/news/podiyi/na-baz-unversitetu-vdbulosya-zasdannya-radi-rektorv-kivskogo

Прочитано 604 разів

Контакти

16600, м.Ніжин Чернігівської області, вул.Графська, 2

Приймальна ректора: (04631) 7-19-67 

Приймальна комісія: (04631) 2-35-88

Приймальна комісія: +380977973948

E-mail: ndu@ndu.edu.ua

Повний телефонний довідник

Партнери

     

    

сайт Національного Еразмус-офісу uarenet  

Google Analytics Alternative