Інсценізація «Євгенія Онєгіна» – роману у віршах Олександра Пушкіна  й опери Петра Чайковського, у старовинній залі Гоголівського корпусу привабила, насамперед, слухачів старшого віку. Вільних місць усім не вистачило, і викладачі заходили зі стільцями. Це були меломани, які читали й чули світовий шедевр неодноразово в різних постановках і тому уважно прислухалися до ремарок доцента кафедри слов’янської літератури, компаративістики та перекладу Людмили Гетьман та вокалістів. А вони всі були прекрасними.

 

Дует Ольги і Тетяни, проспіваний Любов’ю Пархоменко з Інною Мехеденко, переніс нас у дворянську садибу ХІХ століття. Француз Тріке (Сергій Арєф’єв) куплетами вітає Тетяну з Днем іменин. Але вона закохується в Євгенія Онєгіна. Її лист у виконанні Світлани Подкользіної прозвучав як сповідь чистої душі, яку цинічно зневажив Онєгін – Сергій Гладарьов.

Витончений романтик Лєнський став близьким Ярославу Йотці. Тільки в ХІХ столітті звичайну жінку поети любили як ідеал. Ми це відчули разом із тенором у двох аріях.

Розв’язка стала кульмінацією. Любов Пархоменко і Сергій Гладарьов майстерним і піднесеним виконанням дуету Тетяни Ларіної і Євгенія Онєгіна нагадали нам про втрачене щастя і викликали шквал вдячних оплесків.

Це була перша спроба експериментального театру старшого викладача кафедри вокально-хорової майстерності Алли Хоменко, і вона виявилася вдалою. Своїх вихованців вітали старші викладачі Валентина Коробка й Валерій Курсон. Ініціативу емоційно підтримав ректор нашого вишу Олександр Самойленко.

Хочеться, щоб у цій залі для таких інсценізацій з’явився і новий кращий інструмент. Щоб повноцінно могли б показати майстерність і концертмейстери Галина Брбюзгіна, Алла Кульбака, Ліна Чмелик і Ольга Сінєльнікова.

Надія ОНИЩЕНКО

Фото Ольги ГРОЗДОВСЬКОЇ

Прочитано 584 разів

Контакти

16600, м.Ніжин Чернігівської області, вул.Графська, 2

Приймальна ректора: (04631) 7-19-67 

Приймальна комісія: (04631) 2-35-88

Приймальна комісія: +380977973948

E-mail: ndu@ndu.edu.ua

Повний телефонний довідник

Партнери

     

    

сайт Національного Еразмус-офісу uarenet  

Google Analytics Alternative