89 число  газети «Український дім», видання Центру гуманітарної співпраці з українською діаспорою, розповідає про візит української письменниці-емігрантки з Бразилії Віри Вовк в Україну. У Національному музеї літератури в Києві презентували її новий твір «Вселенна містерія».

 

90-річчю Федора Арвата, ректора Ніжинського державного педагогічного інституту ім. М. В. Гоголя з 1976 по 1995 роки, присвятили Міжнародні наукові читання й видання «Академік Федір Арват. Наука творити добро: спогади, публікації» .

Привертає увагу публікація Лариси Житник  «Культурні мости Балтії» про етнографічні костюми майстрині з Києва Валерії Левківської.

Мотиваційною видається розповідь про Мирославу Уніат, яка навчалась в НДУ ім. М. В Гоголя. Ця незламна дівчина попри всі негаразди й перешкоди стала успішною людиною, заснувала в Канаді агенцію «Best Education».

На сторінках нашого видання знайдете історію про легендарного мореплавця Юрія Лисянського, з нагоди 245-річчя з дня народження якого Олександр Морозов створив кімнату-музей в університетській бібліотеці.

У газеті також уміщено публікацію про діяльність Асоціації української діаспори в Греції та філоукраїнців греків «Українсько-Грецька Думка», яка святкує цього року своє 20-річчя.

Звіт про VII Міжнародні Шевченківські читання в Астані інтригує назвою «Дипломат Акин Таразі». Дізнатися про те, чому виникла така номінація можна, прочитавши газету на сторінці Центру гуманітарної співпраці з українською діаспорою.

Дарія Бобрик

Прочитано 676 разів

Контакти

16600, м.Ніжин Чернігівської області, вул.Графська, 2

Приймальна ректора: (04631) 7-19-67 

Приймальна комісія: (04631) 2-35-88

Приймальна комісія: +380977973948

E-mail: ndu@ndu.edu.ua

Повний телефонний довідник

Партнери

     

    

сайт Національного Еразмус-офісу uarenet  

Google Analytics Alternative