Помилка
  • JUser::_load: неможливо завантажити користувача з id: 12011

Нещодавно у Ніжинському державному університеті імені Миколи Гоголя відбулась зустріч народних депутатів України Любомира Зубача та Олега Лаврика  зі студентами та викладачами університету на чолі з ректором Олександром Самойленком.

Народні обранці спілкувались зі студентами історико-юридичного факультету, факультету психології і соціальної роботи та викладачами на тему змін у виборчому законодавстві.

В ході дискусії говорили про те, що не існує ідеальної виборчої системи, в кожної є свої мінуси та плюси. Проте тільки пропорційна виборча система з відкритими виборчими списками допоможе людям «не вибирати котів у мішку», і вибори зможуть стати не боротьбою грошей, а ідей та позицій.

Звертаючись до присутніх Олег Лаврик підкреслив: «Ставлю в приклад Тараса Шевченка. Молодий, амбітний та талановитий хлопець, якого викупили з кріпацтва саме завдяки його таланту. Те саме і в наші часи, в політиці велике значення мають соціальні ліфти. Ними можуть виступати грантові програми на навчання в інших країнах. Саме молоді люди, які бачать інший приклад розвитку країни зможуть відбудувати свою».

Також в ході бесіди, щодо змін у виборчому законодавстві, народні обранці наголосили на тому, що молодь, а не тільки люди, які хочуть заробляти в парламенті гроші мають шанс стати депутатами, і першим кроком до справедливості повинен стати оновлений Виборчий кодекс.

Прочитано 677 разів

Контакти

16600, м.Ніжин Чернігівської області, вул.Графська, 2

Приймальна ректора: (04631) 7-19-67 

Приймальна комісія: (04631) 2-35-88

Приймальна комісія: +380977973948

E-mail: ndu@ndu.edu.ua

Повний телефонний довідник

Партнери

     

    

сайт Національного Еразмус-офісу uarenet  

Google Analytics Alternative