Помилка
  • JUser::_load: неможливо завантажити користувача з id: 12011

Ігор Володимирович Попов (нар. 18 квітня 1972, с. Мізяківські ХуториВінницький районВінницька область) — український громадський та політичний діяч, Народний депутат України 8-го скликання (з листопада 2014),

Президент аналітичного центру «Політика» (з 2011), перший заступник Голови Національного агентства України з питань державної служби (з вересня 2011 до липня 2013), заступник Голови Секретаріату Президента України,

Представник Президента України у Верховній Раді України (2009–2010). Голова правління Всеукраїнської громадської організації «Комітет виборців України» (з січня 1996 по березень 2009). Володіє англійською мовою. Захоплюється туризмом, конспірологією.

До вашої уваги – інтерв’ю з Народним депутатом України,

випускником Ніжинського державного університету ім. Миколи Гоголя

Ігорем Поповим 

 

Вітаємо вас, Ігоре Володимировичу! Ви -  випускник Ніжинського державного університету ім. Миколи Гоголя. На якому факультеті навчалися, які це були роки?

Доброго дня. У 1989-1994 роках я навчався на природничо-географічному факультеті за спеціальністю «вчитель географії та біології».

Ким мріяли стати у дитинстві?

Мої батьки також випусники нашого університету, тоді ще педінституту. Тому саме ця спеціальність була однією з тих, про яку говорили у родині.

А у дитинстві мріяв бути військовим,  шпигуном або науковцем.

На сьогоднішній день, Ви -  український громадський та політичний діяч, Народний депутат України.  Чи допомагають вам зараз упрофесійній діяльності ті знання, які Ви отримали у Ніжинському виші?

Я отримав базову вищу освіту у класичному університеті, і багато в чому світогляд був сформований саме тут. Тому головне - це комплексність отриманих знань.

А якщо говорити про специфічні предмети - то, до прикладу, саме в НДУ я почав додатково вивчати англійську мову, і зараз вона є однією з моїх робочих мов. Вивчення економічної географії я потім доповнив подорожами по Україні, і зараз в політиці використовую ці знання для оцінки економічних процесів.

Під час навчання в університеті, чи були у Вас улюблені предмети, викладачі?

Ту ж економічну географію у мене викладали М. Барановський та В. Смаль, може тоді я і почав задумуватися над застосуванням отриманих знань на практиці.

З біологічних дисциплін найбільше подобалася зоологія, яку викладали І. Марісова та П. Шешурак.

І звичайно самі веселі спогади про літні практики!

Якби Ви не стали політиком, то у якій сфері себе б реалізували?

Я вже майже 25 років займаюся виборами. Спочатку організовував студентів на громадське спостереження, потім працював у громадському секторі. Згодом зайнявся політичним консалтингом, інформаційними технологіями. Спостерігав за виборами у 15 країнах. У кількох країнах консультував місцевих політиків щодо стратегій виборчих кампаній чи кампаній тиску на владу.

Політика - це не назавжди. У західних країнах фахівці мого типу вільно переходять з державної служби в аналітичні структури, команди політиків чи виконують замовлення корпорацій.

Тому мої вміння є з одного боку специфічними, з іншого - універсальними.

Часто люди йдуть до свого депутата із особистою проблемою: просять грошей, захисту, справедливості. Чим Ви можете допомогти таким людям?

Найбільш дієвий варіант - це захист несправедливо порушених прав громадян. Якщо  людині неправильно нарахували пенсію, чи позбавляють права на певні пільги, чи місцева влада не реагує на скарги, тоді втручання народного депутата може допомогти.  На жаль, не всі проблеми можна вирішити, особливо якщо це потребує матеріальної допомоги.

Три якості, на Вашу думку, якими повинен володіти сучасний політик?

Професійний досвід, порядність та доброчесність.

Є такий вислів: «скажи людям з чого ти смієшся, і вони скажуть, хто ти». Що Вас може розсмішити? а що засмутити?

Із політичного гумору люблю жарти «95 кварталу», інколи ходжу на їхні концерти.  А так ціную тонкий гумор, не сприймаю жартів «нижче пояса».

Засмучує низька ефективність роботи парламенту, розчаровує, коли політики ставлять якісь приватні інтереси вище за державні, як казав персонаж фільму «Белое солнце пустыни» Павло Верещагін: «За Державу обидно».

 І наостанок, побажання студентам університету, читачам офіційного сайту НДУ від Народного депутата України – Ігоря Попова?

За час навчання в НДУ, окрім диплому з відзнакою, я встиг отримати водійські права,  активно займався спортом, трошки підзаробляв коштів, та ще і весело проводив час. Саме цього бажаю і нинішнім студентам: встигати і отримати побільше знань і прожити студентські роки так, аби згадувати про них з радістю!

Дякуємо за інтерв’ю!

Валентина Ващенко

Фото з архіву

 

Прочитано 1357 разів

Контакти

16600, м.Ніжин Чернігівської області, вул.Графська, 2

Приймальна ректора: (04631) 7-19-67 

Приймальна комісія: (04631) 2-35-88

Приймальна комісія: +380977973948

E-mail: ndu@ndu.edu.ua

Повний телефонний довідник

Партнери

     

    

сайт Національного Еразмус-офісу uarenet  

Google Analytics Alternative