З 1997 року згідно з Указом Президента № 145/97 у третю суботу травня в Україні відзначають День науки. 14 травня цього року в університеті розпочалася декада «Молодь у науці».

З цього почав виступ на пленарному засіданні конференції молодих науковців нашого вишу проректор з наукової роботи та міжнародних зв’язків  професор Олександр Володимирович МЕЛЬНИЧУК.

Він акцентував увагу на основних подіях у сфері науки цього року: 100-річчя заснування  Національної академії наук України, 100 років від дня народження її керманича Бориса Патона та 100-річчя від дня народження Івана Павловича Пулюя, який досліджував і вірогідно першим відкрив,  але не запатентував рентгенівські промені, а також ознайомив студентів із досягненнями науковців університету; діяльністю аспірантури та перспективою навчання в ній; результатами участі студентів у наукових, творчих конкурсах і олімпіадах.

Присутні слухали доповідь  Катерини Солодкої про провінційне чиновництво ХІХ ст.: соціопрофесійний портрет. Магістрантка історико-юридичного факультету своє дослідження провела на прикладі  діяльності чиновників Ніжинського повіту. Її робота під керівництвом к.і.н., доцента кафедри Історії України О.В.Крупенко стала кращою на Всеукраїнському конкурсі наукових робіт у галузі «Історія та археологія».

Про специфіку процесу децентралізації влади на прикладі Чернігівської області вдало розповів студент історико-юридичного факультету Владислав Лях. (Науковий керівник – к.політ.н., доцент кафедри політології, права та філософії О.М. Карпяк)

Магістрантка історико-юридичного факультету  Олена Петренко під керівництвом к.і.н., доцента кафедри всесвітньої історії  та міжнародних відносин Л.М. Мицик дослідила специфіку гендерних відносин у європейських країнах у другій половині ХХ – на початку ХХІ століття. Ми переглянули цікаву презентацію.

Ярина Гончарова, студентка ІV курсу факультету психології та соціальної роботи виступила з доповіддю «Психологічні особливості інтерсуб’єктної взаємодії у майбутніх психологів». Вона розповіла про ознаки інтерсуб’єктності, як ця якість сприяє саморозкриттю й саморозвитку. Свої дослідження Ярина проводила серед студентів філологів та психологів під керівництвом к.психол.н., доцента кафедри загальної та практичної психології  М.М.Наконечної.

Проректор подякував усім доповідачам і побажав плідної роботи на секціях, яких цього року – 43. Вони проводяться за факультетськими графіками протягом декади.

 З програмою конференції можна ознайомитися за посиланням

Програма конференції молодих науковців 2018

 

                                                                                                       Олена Іваницька

Фото Валентини Ващенко

Прочитано 1047 разів

Контакти

16600, м.Ніжин Чернігівської області, вул.Графська, 2

Приймальна ректора: (04631) 7-19-67 

Приймальна комісія: (04631) 2-35-88

Приймальна комісія: +380977973948

E-mail: ndu@ndu.edu.ua

Повний телефонний довідник

Партнери

     

    

сайт Національного Еразмус-офісу uarenet  

Google Analytics Alternative