З 16 по 20 квітня 2018 року у Києві проходили два заходи у рамках проекту за програмою Erasmus+ «Гендерні Студії: крок до демократії та миру у сусідніх до ЄС країнах з різними традиціями»: ІІ-а Міжнародна наукова конференція «Гендерні cтудії: навчання, дослідження та практика» та семінар для молодих дослідників «Гендерні студії: освіта, гендерна рівність, демократія, мир».

Основними організаторами цих заходів були Ніжинський державний університет імені Миколи Гоголя та Центральноукраїнський державний педагогічний університет імені Володимира Винниченка у тісній співпраці з іншими університетами-членами консорціуму: Університетом Вітовта Великого (Каунас, Литва), Університетом Аристотеля (Салоники, Греція), Центральноєвропейським університетом (Будапешт, Угорщина), Університетами міст Сусс та Маноуба (Туніс), Університетом Султана Моулей Слімана (Бені Меллаль,  Марокко), Університетом Сіді Мохамеда Бен Абделах (Фес, Марокко) та Прикарпатським національним університетом імені Василя Стефаника (Україна). Харківський обласний гендерний ресурсний центр (Україна), який є асоційованим членом консорціуму, надавав методичну та організаційну допомогу. Завдяки зусиллям організаторів до участі у заходах долучилися майже 150 зареєстрованих учасників з різних країн та куточків України. Було представлено 135 доповідей у різних форматах: від розширених лекцій на засіданнях семінару до стендових презентацій. Напрями роботи конференції включали питання, пов’язані з гендерною проблематикою у різноманітних сферах: освіті та культурі, психології, економіці та соціальній роботі, політиці, релігії, філософії, історії тощо.

У перший день роботи семінару для молодих дослідників колеги з Греції (A. Flouli та M. Papathanasiou) та Угорщини (D. Redai, R. Turai та M. Semashyna) провели майстер-класи з тематичного аналізу у феміністичних дослідженнях та з феміністичної педагогіки. Колеги з Кропивницького (О. Авраменко, К. Акбаш, І. Лупан, Л. Яременко та інші) провели майстер-клас з гендерної статистики та її візуалізації. Наступного дня на відкритті конференції гостей вітали координатор проекту N. Mazeikienė  (Литва), проректори університетів-організаторів О. Бойко та С. Михида. Разом з доповідями знаних науковців A. Tereškinas (Литва), E. Barat (Угорщина), Т. Титаренко (Україна) слухачів захопили виступи представників громадських організацій з України, які піднімали актуальні, неоднозначні, а інколи, болючі питання. Продовжили роботу конференції секційні засідання з обговореннями та дискусіями. Молоді науковці-учасники семінару мали можливість за бажання відвідати усі конференційні заходи.     

19 квітня секційні засідання проходили у стінах Ніжинського державного університету. Аудиторія ледве змогла вмістити усіх бажаючих поспілкуватися з іноземними гостями, поділитися проблемами, з якими стикаються українські, європейські та африканські колеги на шляху до гендерної рівності у своїх країнах. Гості мали можливість відвідати університетські музеї та концерт, підготовлений колективом факультету культури та мистецтв, з нагоди відкриття Всеукраїнського  юніорського конкурсу вокальної, диригентської та інструментально-виконавської  майстерності, який нікого не залишив байдужим. Під впливом отриманих вражень та емоцій гості щиро дякували ніжинцям за теплий прийом. У рамках конференції гості також мали щільну культурну програму, яка включала оглядову екскурсію Києвом та відвідання Національної опери України.

Крім того, 16 квітня Національний Еразмус+ офіс в Україні проводив моніторинг нашого проекту, за результатами якого команда виконавців отримала цінні рекомендації щодо підвищення якості досягнутих результатів та перспектив розвитку ідей проекту. 20 квітня була проведена восьма координаційна нарада партнерства, на якій було обговорено поточні питання виконання проекту, труднощі та проблеми, які в даний час виникають у партнерів при виконанні своїх зобов'язань, плани щодо подальшої діяльності, спрямовані на успішне завершення проекту.

Більше інформації про завдання трирічного проекту GeSt, що стартував 15 жовтня 2015 року, та результати його діяльності можна знайти на сайті проекту http://gestproject.eu/ та на сторінках у соціальних мережах Фейсбук https://www.facebook.com/gestproject.eu/ та Лінкедін  https://www.linkedin.com/groups/8581671.

Прочитано 1029 разів

Контакти

16600, м.Ніжин Чернігівської області, вул.Графська, 2

Приймальна ректора: (04631) 7-19-67 

Приймальна комісія: (04631) 2-35-88

Приймальна комісія: +380977973948

E-mail: ndu@ndu.edu.ua

Повний телефонний довідник

Партнери

     

    

сайт Національного Еразмус-офісу uarenet  

Google Analytics Alternative