Помилка
  • JUser::_load: неможливо завантажити користувача з id: 12011

Серед випускників Ніжинського державного університету ім. Миколи Гоголя багато видатних та творчих особистостей, серед яких як відомі журналісти, так і науковці, педагоги, політики. Одним із випускників Гоголівського вишу являється  очільник нашого міста – Анатолій Лінник.

Анатолій Валерійович має дві вищі освіти: перша – НДУ ім. Миколи Гоголя (вчитель математики та фізики); друга вища освіта - Кременчуцький інститут економіки та новітніх технологій (облік та аудит). На даний час є слухачем НАДУ при Президентові України.

Ви навчалися в Ніжинському державному університеті? Які це були роки?

Здобував вищу освіту в Ніжинському державному педагогічному інституті ім. Миколи Гоголя з 1985 по 1992 р. Ці роки були сповнені напруженим навчанням та яскравими моментами студентського життя. Навчання було перервано двома роками служби в лавах Радянської армії.

Після закінчення вишу, тримаючи вже в руках диплом, які у Вас були мрії та плани на майбутнє?

Це був період «буремних 90-х». Серед можливих варіантів прийняв пропозицію працювати вчителем фізики в гімназії №16. Також був керівником спортивного гуртка.

Цікаво, чи допомагають вам зараз в професійній діяльності ті знання, які Ви отримали в університеті: математичний аналіз, теорія ймовірності чи приміром, квантова фізика?

З дитинства любив математику і точні науки. Аналізувати та прораховувати результати дуже знадобилися в житті, особливо на теперішній посаді.

Зараз до Вас, як до першої особи в місті, прикуто багато уваги, але ж Ви могли б спокійно викладати в школі математику або фізику. Навіщо Вам все це потрібно?

Неможливо залишатися осторонь проблем суспільства, в якому ти живеш. Брати участь у суспільно-політичному житті я почав у 2004 році під час Помаранчевої революції, та ставши депутатом НМР V скликання у 2005 році. А на посаді міського голови є можливість не тільки пропонувати та критикувати, а й реалізовувати своє бачення розвитку міста.

Ваше правління зараз чимось відрізняється від попередників?

Змінились часи, змінились люди, змінюється країна, змінюється Ніжин. Це вимагає, звичайно ж, нових методів та підходів до управління.

Чи вмієте приймати так звані Соломонові рішення, адже в житті бувають двозначні ситуації, коли не знаєш, як саме зробити правильно?

Кажуть, правильно може чинити тільки Господь Бог, ми робимо вчинки так, як нас виховали, як ми вважаємо за потрібне, в залежності від рівня інтелекту, рівня знань та власних переконань.

Важливі й відповідальні рішення я приймаю постійно, а чи Соломонові вони – з часом оцінять люди.

Як Ви вирішуєте конфліктні ситуації в своєму повсякденному житті? чим керуєтесь?

Коли я впевнений у вірності своїх рішень, я намагаюсь робити саме так і переконую в цьому інших. Зазвичай прислуховуюсь до різних думок та пропоную компромісні варіанти.

Коли у Ніжині мають бути вибори міського голови?

Відповідно до чинного законодавства України чергові місцеві вибори повинні відбутися восени 2020 року.

Коли ви останній раз були у відпустці? Чи коли плануєте?

Був у відпустці тиждень тому. Із шести днів – чотири провів на роботі, оскільки виконання обов’язків міського голови не припиняється навіть під час відпустки.

І наостанок, побажання студентам університету, читачам офіційного сайту НДУ від мера міста Ніжина?

Оскільки так співпало, що сьогодні день пам’яті святої мучениці Тетяни, яка також вважається покровителькою студентів, хочу привітати всіх з цим святом. Побажати  впевненості в собі, не боятися ставити перед собою амбітні цілі і кожного дня робити кроки, аби їх досягти. Завжди з повагою ставитися до людей, чим би ви не займались та як би складно це не було. Пам’ятати та пишатися тим, що ви є випускниками НДУ ім. Миколи Гоголя.

 

Спілкувалася Валентина Ващенко

Фото з архіву

 

  

 

 

Прочитано 877 разів

Контакти

16600, м.Ніжин Чернігівської області, вул.Графська, 2

Приймальна ректора: (04631) 7-19-67 

Приймальна комісія: (04631) 2-35-88

Приймальна комісія: +380977973948

E-mail: ndu@ndu.edu.ua

Повний телефонний довідник

Партнери

     

    

сайт Національного Еразмус-офісу uarenet  

Google Analytics Alternative