Помилка
  • JUser::_load: неможливо завантажити користувача з id: 12011

Володимир Уніат:

«Ведіть здоровий спосіб життя,

тому що здоровя - це головне,

як для спортивних досягнень,

так і для повноцінного життя в цілому».

Молодий спортсмен, 20 - річний Володимир Уніат, студент ННІ точних наук і економіки при Ніжинському державному університеті ім. Миколи Гоголя виборов високі результати на чемпіонаті України з легкої атлетики.

Три золотих медалі за зайняте I місце хлопець здобув на чемпіонаті України з легкої атлетики серед спортсменів з ураженням опорно-рухового апарату, вадами зору та вадами розумового і фізичного розвитку, що проходив у місті Кропивницькому на початку червня 2017 року. Володимир Уніат став чемпіоном України, виборовши «золото» з таких видів програми: стрибки у довжину та біг на 100 і 200 м.

Крім того, на початку березня 2017 року у місті Запоріжжя на чемпіонаті України у приміщенні з легкої атлетики серед спортсменів з ураженням опорно-рухового апарату, вадами зору та вадами розумового і фізичного розвитку Володимир став призером чемпіонату України, зайнявши I місце зі стрибків у довжину та здобув два II місця у виді програми біг на 60 та 200 м.

 

 Володимир Уніат родом з Козельця. Він говорить, що спортом цікавився ще з дитинства, активно грав у футбол, багато тренувався. Коли хлопцю  виповнилося 19 років, старший тренер з легкої атлетики Козелецької ДЮСШ Олексій Шарак запропонував йому відвідувати тренування, і  по суті, надихнув на участь у спортивних змаганнях. Про все це детальніше в нашому інтервю.

Завдяки своїм спортивним перемогам ти не звичайний студент в університеті, і заслуговуєш на повагу, причому, тобі ще в дитинстві встановили групу інвалідності, яку саме?

В мене третя група інвалідності, погано функціонує права рука, відстає в розвитку від лівої, але я поставив собі ціль: здобути перемогу на спортивних змаганнях! Підтримав цю ідею, і допоміг готуватися до чемпіонату мій тренер – заслужений працівник фізичної культури і спорту України Олексій Шарак.

Чи важко було здобувати перемогу? Якщо були якісь складнощі, то які саме?

В мене непогані природні дані, і мені допомагали тренуватися професіонали, тому    перемогу здобувати було не дуже важко. Складно, що батьки не зразу підтримали мене, тому нелегко  було морально, особливо на старті.

Чи дотримуєшся ти режиму дня та харчування?

Так, але не завжди. Я поступово намагаюся привчати себе до дисципліни. Якщо детальніше, то режим у мене такий: підйом о сьомій, зарядка, через пару годин - сніданок, обід приблизно о 13.00, потім о 15.00 – тренування. Спати лягаю не пізніше 23.00. Щодо харчування, то в моєму раціоні є м’ясо, гречка, яйця, картопля, іноді їм вівсянку, домашній сир, молоко, горіхи та гарбузове насіння.

 Як відносяться рідні та друзі до твоїх спортивних перемог?

Як я вже й говорив - спочатку батьки не підтримували, мабуть переживали, вагалися чи потрібно це мені,.. але після моїх спортивних здобутків все ж таки змінили свою думку. Друзі вірили в мене з самого початку.

Тобі достатньо того, що ти вже досяг, чи хочеться нових звершень?

Звісно що не достатньо, в мене великі амбіції! Я багато тренуюсь, бігаю. Хочу виступити на Олімпійських іграх.

-       а на Олімпійських іграх чим би ти хотів здивувати суддів: біг? стрибки? чи якийсь інший вид спорту?

Хотів би показати високі результати з таких видів спорту як стрибки у довжину та біг, а ще хочу взяти участь у змаганнях в метанні списа на відстань. Причому, метання списа було одним з п'яти видів фізичних вправ ще в древніх греків, і входило в програму Олімпійських ігор.

Чи є якісь побажання студентам від спортивного рекордсмена, Володимира Уніата?

Ведіть здоровий спосіб життя, тому що здоров’я - це головне, як для спортивних досягнень, так і для повноцінного життя в цілому. А також раджу кожній людині займатися улюбленою справою, і це неодмінно дасть позитивний результат!

 

Спілкувалася Валентина Ващенко

Фото з архіву спортсмена

 

Прочитано 918 разів

Контакти

16600, м.Ніжин Чернігівської області, вул.Графська, 2

Приймальна ректора: (04631) 7-19-67 

Приймальна комісія: (04631) 2-35-88

Приймальна комісія: +380977973948

E-mail: ndu@ndu.edu.ua

Повний телефонний довідник

Партнери

     

    

сайт Національного Еразмус-офісу uarenet  

Google Analytics Alternative