Помилка
  • JUser::_load: неможливо завантажити користувача з id: 12011

30 листопада 2017 р. на засіданні Вченої ради Ніжинського державного університету ім. Миколи Гоголя двоє кращих працівників вишу отримали почесні нагороди, які  вручив ректор університету Олександр Самойленко.

Почесною грамотою Кабінету Міністрів України за вагомий особистий внесок у забезпечення розвитку освіти і науки, багаторічну сумлінну працю та високий професіоналізм нагороджено Олександра Герасимовича Ковальчука.

Нагороду «Заслужений працівник Ніжинського державного університету ім. Миколи Гоголя» за вагомий внесок у розвиток університету отримала Лариса Іванівна Проценко.

А також Голова профкому НДУ Олексій Лейберов вручив Ларисі Іванівні грамоту за багаторічну роботу на освітянській ниві, вагомий особистий внесок у процес навчання та виховання багатьох поколінь студентської молоді, активну участь у громадському житті університету та профспілковому русі.

Проценко Лариса Іванівна (нині пенсіонерка) працювала в Ніжинському державному університеті на посаді старшого викладача кафедри методики викладання української мови та літератури, 1969 року закінчила філологічний факультет Ніжинського державного інституту імені Миколи Гоголя.

Педагогічну діяльність розпочала з 1969 року, в університеті ­ з 1979 року. Протягом 5 років займала посаду завідувача курсами підвищення кваліфікації вчителів. Довгий час виконувала обов'язки секретаря Вченої ради філологічного факультету. Почала працювати на кафедрі методики викладання української мови та літератури з часу її створення як фахівець із методики навчання української мови. Підготувала не одну плеяду спеціалістів із української словесності.

Близько 15 років працювала в приймальній комісії навчального закладу. У колі її наукових інтересів – методика навчання української мови в середній школі, розвиток комунікативних якостей особистості, актуальні питання викладання мови, особистісно орієнтоване навчання. Є автором 20 публікацій.

Ковальчук Олександр Герасимович - доктор філологічних наук, професор. У вузі з 1972 року (кафедра української мови). З 1979 і донині на кафедрі української літератури, якою завідував з 1980 по 2012 рік. Нині професор цієї кафедри. Захистив кандидатську роботу з теми “Жанрові особливості поем М. Рильського”. Тема докторської “Еволюція роману в контексті стильового розвитку української повоєнної прози 40-70-х рр”. Автор понад 150 наукових статей, низки монографій з проблеми розвитку української літератури в ХХ столітті.

        Колектив та студентство Ніжинського державного університету вітає Олександра Герасимовича та  Ларису Іванівну із заслуженими нагородами та дякує за сумлінну працю і за вагомі результати в навчальній, науковій та громадській діяльності! Зичимо вам втілення в життя всього задуманого, і радіємо з приводу високої оцінки вашої самовідданої праці.

 

Валентина Ващенко

Фото автора

 

Прочитано 823 разів

Контакти

16600, м.Ніжин Чернігівської області, вул.Графська, 2

Приймальна ректора: (04631) 7-19-67 

Приймальна комісія: (04631) 2-35-88

Приймальна комісія: +380977973948

E-mail: ndu@ndu.edu.ua

Повний телефонний довідник

Партнери

     

    

сайт Національного Еразмус-офісу uarenet  

Google Analytics Alternative