Помилка
  • JUser::_load: неможливо завантажити користувача з id: 12011

Літературно-художне видання «Литаври», яке вже вдруге виходить за підтримки Hіжинської міської Ради, презентували 21 листопада в В Ніжинському державному університеті ім. Миколи Гоголя. На презентації були присутні автори, бібліотекарі, методисти управління освіти Ніжинської міської ради, студенти, ЗМІ та всі бажаючі.

Альманах був створений  в рамках Міжнародного фестивалю інтеграції слова у сучасному арт-просторі «Литаври», ініціатором та організатором якого є поетеса, Голова громадської організації «Центр новітніх ініціатив та комунікації» Тетяна Винник. В Hіжині «Литаври» підтримали: Hіжинська міська Рада, Управління освіти, ректор НДУ Олександр Самойленко, а спонсорами були депутат Чернігівської обласної організації Аграрної партії України Юрій Болоховець та депутат Чернігівської обласної організації політичної партії Всеукраїнського об'єднання «Батьківщина» Серій Охонько.

Модератор заходу - декан філологічного факультету, член Національної спілки письменників України та Спілки журналістів України Олександр Забарний, який також є автором альманаху.

Майстри поезії, прози й драматургії  декламували свої вірші та оповідання, а саме: Поет, прозаїк, драматург, член Національної спілки письменників України, лауреат низки премій Анатолій Шкуліпа; організатор фестивалю «Литаври», письменниця, драматург,  прозаїк та перекладач, член Національної спілки письменників України, Голова громадської організації «Центр новітніх ініціатив та комунікації» Тетяна Винник; професор, доктор педагогічних наук, завідувач кафедри методики викладання української мови та літератури Юрій Бондаренко; кандидат психологічних наук, доцент НДУ, поетеса Марія Наконечна; прозаїк, художник, вихованка філологічного факультету НДУ Оксана Грек; кандидат психологічних наук, декан факультету психології та соціальної роботи, прозаїк-фантаст Олексій Тимошенко та поетеса, вихованка філологічного факультету НДУ Яна Хілько.

Тетяна Винник говорить про захід: «Мені хотілося, аби на Чернігівщині був такий фестиваль, хотілося згуртувати людей які пишуть, які малюють, які займаються музикою. Адже до письменника сьогодні нема належного ставлення, його використовують як інструмент для роботи, але забувається, що треба підтримка – а це кошти на книговидання місцевих літераторів. Адже Hіжин прославили у всьому світі імена Гоголя, Гребінки, Глібова та інших корифеїв української літератури».

 

Валентина Ващенко

Фото автора

 

 

Прочитано 714 разів

Контакти

16600, м.Ніжин Чернігівської області, вул.Графська, 2

Приймальна ректора: (04631) 7-19-67 

Приймальна комісія: (04631) 2-35-88

Приймальна комісія: +380977973948

E-mail: ndu@ndu.edu.ua

Повний телефонний довідник

Партнери

     

    

сайт Національного Еразмус-офісу uarenet  

Google Analytics Alternative