Помилка
  • JUser::_load: неможливо завантажити користувача з id: 12011

Уже стало традицією щороку під час викладання курсу «Методика навчання української мови» проводити викладачем кафедри педагогіки, доцентом Киричок Інною Іванівною лабораторні заняття  у початкових класах загальноосвітніх  середніх шкіл м. Ніжина.  Відтак у цьому році,  31 жовтня, такі заняття було проведено зі студентами  групи ПО-21 (скорочений термін навчання) та ПА-31  у 4-му класі Ніжинської ЗОШ № 12.  

Новіковою Яною Володимирівною було проведено пробний урок з української мови на тему «Частини мови. Узагальнення й повторення вивченого». Під час уроку Яна Володимирівна  показала себе енергійним, творчим, креативним, відповідальним, артистичним вчителем.

Вражень про таку форму роботи у студентів залишилось дуже багато. Діти та їхній класовод – Пащенко Олена Анатоліївна, зустріли майбутніх вчителів привітно. Олена Анатоліївна  приділила багато часу, щоб підготувати студентку до проведення уроку.

Після проведення уроку відбувся його аналіз за схемою: спочатку Яна здійснила самоаналіз уроку, потім визначила сильні та слабкі сторони уроку вчитель Олена Анатоліївна, далі аналізував кожен студент, присутній на уроці, на завершення  - Інна Іванівна.

Було встановлено, що Яна Володимирівна попри окремі недоліки   провела  урок на належному методичному рівні. Тип уроку відповідав його меті, логіці навчального процесу, характеру матеріалу. Майбутня вчителька вдало дібрала та використовувала наочність, швидко реагувала на недоліки, помилки учнів, вчасно їх виправляла, підтримувала контакт з дітьми. Під час уроку молодші школярі були активними та жвавими завдяки дидактичним та перцептивним здібностям студентки, її  вмінню встановлювати комунікативну перевагу, завойовувати педагогічну ініціативу, триматися, виявляти тактовність, працювати з усіма учнями, вмінню враховувати їхні індивідуальні та вікові особливості.

Найголовніше, що помітили студенти  в очах учнів -  бажання побачиться знову.  

 

Киричок Інна Іванівна

Прочитано 1067 разів

Контакти

16600, м.Ніжин Чернігівської області, вул.Графська, 2

Приймальна ректора: (04631) 7-19-67 

Приймальна комісія: (04631) 2-35-88

Приймальна комісія: +380977973948

E-mail: ndu@ndu.edu.ua

Повний телефонний довідник

Партнери

     

    

сайт Національного Еразмус-офісу uarenet  

Google Analytics Alternative