Професор кафедри географії Валентина Смаль повернулась із закордонного відрядження, в якому перебувала на запрошення кафедри географії та Центру пострадянських досліджень (Havighurst Center) Університету Маямі (Miami University), що в місті Оксфорд штату Огайо США.

Валентина Володимирівна не вперше відвідувала цей університет. Як стипендіат Програми академічних обмінів імені Фулбрайта у 2008/2009 навчальному році вона проходила в Університеті Маямі наукове стажування. Згодом два роки поспіль організовувала перебування американських студентів, які прибули із Оксфорда до України за програмою «Навчання за кордоном» («Study abroad»). Програма перебування передбачала і відвідання НДУ імені Миколи Гоголя.

Нинішній візит до США був пов’язаний із читанням серії лекцій для студентів та викладачів Університету Маямі. Тематика лекцій стосувалась українсько-російських відносин, російської гібридної війни в Україні, формування української національної ідентичності, місця України у світовому геополітичному просторі. Лекції були прочитані для студентів  в рамках таких курсів як «Міжнародні відносини», «Культурна антропологія»,  «Глобальні сили та локальна різноманітність».

Окрім того, з ініціативи Центру пострадянських досліджень лекція на тему «Російська гібридна війна в Україні»  була прочитана для всіх бажаючих, інформація про що була поширена в Університеті.

 Барановський Микола Олександрович

професор кафедри географії

Прочитано 703 разів

Контакти

16600, м.Ніжин Чернігівської області, вул.Графська, 2

Приймальна ректора: (04631) 7-19-67 

Приймальна комісія: (04631) 2-35-88

Приймальна комісія: +380977973948

E-mail: ndu@ndu.edu.ua

Повний телефонний довідник

Партнери

     

    

сайт Національного Еразмус-офісу uarenet  

Google Analytics Alternative