Молодий спортсмен, 22-річний Костянтин Мухомодєєв, випускник Ніжинського державного університету ім. Миколи Гоголя, встановив рекорди України.

У вересні 2016 року Костянтин Мухомодєєв встановив рекорд України із присідання, у вересні 2017 року хлопець встановив рекорд України з качання пресу.

В НДУ Костянтин навчався на природничо-географічному факультеті, зараз  - студент Національного  університету фізичного виховання і спорту України.

Хлопець говорить, що свої спортивні перемоги присвятив мамі та рідному місту, і на досягнутому він  не зупиняється: готується до нових звершень та хоче прославити Україну на ввесь світ.

Про все це детальніше у нашому інтерв’ю.

Костя, коли ти зацікавився спортом? хто надихнув? можливо є спортивні кумири?

Почав займатися спортом років з 14, це була просто така фізична активність, просто займався фізкультурою, а потім, років в 16 фізичні навантаження зроси. Я дивився фрагменти спортивних змагань в інтернеті, «загорівся» ідеєю, і сам собі сказав: «якщо хтось так може зробити, то чому не зможу я!?». Проте, рекорд України – справа не легка, тому потрібна була рішучість, потрібно було виховати її в собі.

Чи важко встановлювати рекорд?

Важко було на тренуваннях, а на самому рекорді ні. Трохи заважало те, що люди почали підтримувати мене за 10-15 хвилин до закінчення змагання, а цього робити не можна, бо потрібно тримати правильний темп, а я можу відволіктись, і зупинитися, тобто це не так просто, як здається на перший погляд. Але дякувати Богові, що в мене все вийшло!

Хтось допомагав готуватися до змагань, чи все робив за допомогою інтернету або ж профільної літератури?

До змагань мене готував Олександр Кремез – головний тренер з легкої атлетики ДЮСШ. Адже до заняття спортом потрібен продуманий, професійний підхід: треба знати анатомію, біомеханіку, дотримуватись певного режиму дня та харчування.

Чи дотримуєшся ти зараз режиму?

Так, звичайно, кожного ранку я прокидаюся о сьомій ранку, з’їдаю двоє яєць, і біжу на стадіон, там долаю відстань в 11 км. Після цього, приходжу додому, і 400 разів качаю прес по 4 підходи. Потім (це у мене як молитва)  - вівсянка! Додаю до раціону також мед, горіхи, родзинки, курагу, склянку свіжовичавленого соку і трохи імбиру.

Через 3 години друге тренування: 400 -500 разів качаю прес, якщо втомлений – можу зробити разів 200 для підтримання тонусу. На протязі дня їм гречку, куряче м’ясо, рибу або рис. Третє тренування - тренажерна зала, і за 2 години до сну їм знежирений кисломолочний сир, можу додати банан.

Як відносяться рідні до твоїх спортивних перемог?

Мама підтримує, батько – теж, хоча спочатку говорив, що це неможливо, але ж немає нічого неможливого, коли дуже сильно захотіти!

Над чим зараз працюєш, які цілі собі ставиш на майбутнє?

Знаєте, є такий вираз: «Счастье любит тишину»…Проте, я скажу, що не збираюся зупинятися на досягнутому, і хочу встановити світовий рекорд. Нещодавно, за порадою експерту з рекордів Віталія Зоріна, я відправив відео - зйомку до Комісії Рекордів Гіннеса у Велику Британію, яка перегляне матеріал та буде вирішувати: підходить моя техніка качання пресу для світового рекорду, чи ні.

А ще є задум паралельно до рекорду з качання пресу, готуватися до тримання «планки», це такий вид  фізичної вправи, який сприяє рівномірному фізичному навантаженню на організм, причому рекорд України по триманню «планки» – більше години!

Побажання студентам від рекордсмена?

Бажаю працювати, бо в житті немає безкоштовного проїзду. Я вивчав біографію геніальних людей: Томаса Едісона, Дмитра Менделє́єва, Брюса Лі; ці люди працювали по 16-20 годин на день, думаю, що вони не стали б геніальними, якби не їхня наполегливість і працездатність.

Рекорд України із присідання (вересень 2016 р.) - Сюжет ТК 1+1

Рекорд України з качання пресу (вересень 2017 р.) Сюжет ТК НТБ 

Валентина Ващенко

Фото з архіву спортсмена

Прочитано 1127 разів

Контакти

16600, м.Ніжин Чернігівської області, вул.Графська, 2

Приймальна ректора: (04631) 7-19-67 

Приймальна комісія: (04631) 2-35-88

Приймальна комісія: +380977973948

E-mail: ndu@ndu.edu.ua

Повний телефонний довідник

Партнери

     

    

сайт Національного Еразмус-офісу uarenet  

Google Analytics Alternative