22 вересня на Сумщині, в Конотопському міському будинку культури проходив профорієнтаційний захід для учнівської молоді «Ярмарок професій», який організував Конотопський міськрайцентр зайнятості.

В «Ярмарку професій» взяли участь представники НДУ ім. М.Гоголя.

Захід проходив в рамках фестивалю «Молодь на ринку праці», у вигляді квесту. Випускники 9-11 класів шкіл міста Конотопу та району повинні  були відповідати на запитання про навчальний заклад (наприклад про його історію або ж видатних людей).

Представники НДУ запитували у випускників Сумщини, чи знають вони відомих письменників, що навчалися у Ніжинській вищій школі, які твори відображають життя міста Ніжина або, наприклад, які унікальні пам’ятники знаходяться в нашому місті. 

Якщо школярі надавали вірні відповіді на запитання, їм вручали віртуальні гроші та дипломи. Так звані «дипломи» випускники старших класів надавали роботодавцям, до яких влаштовувалися на «роботу».

Також представники НДУ презентували на «Ярмарку професій» відео про університет та надали потенційним абітурієнтам Сумщини роздаткові матеріали, де вказано контакти вишу та перелік професій, за якими можна навчатися у Ніжинському державному університеті.

Довідка:

В роботі ярмарку взяли участь як вищі навчальні заклади регіону, так і училища та  технікуми. 

Текст: Валентина Ващенко

Фото Михайла Михайленка та Конотопського ЦЗ

 

Прочитано 552 разів

Контакти

16600, м.Ніжин Чернігівської області, вул.Графська, 2

Приймальна ректора: (04631) 7-19-67 

Приймальна комісія: (04631) 2-35-88

Приймальна комісія: +380977973948

E-mail: ndu@ndu.edu.ua

Повний телефонний довідник

Партнери

     

    

сайт Національного Еразмус-офісу uarenet  

Google Analytics Alternative