24 квітня 2017 року  студенти першого та другого курсу факультету іноземних мов  Ніжинського державного університету ім.Миколи Гоголя стали гостями  Міжнародного театрального фестивалю моновистав «Чернігівське відлуння-2», який проходив у Чернігівському обласному академічному українському музично-драматичному театру імені Т.Г.Шевченка.

Ввечері цього дня на великій сцені німецький актор  Алекс Борис в комедії Арістофана «Лісістрата»  відтворив історію боротьби давньогрецьких жінок проти війни, яка відбувалася  між Афінами і Спартою. Вистава «Лісістрата» створена  за комедією великого давньогрецького поета Арістофана і є маніфестом рішучих жінок, що прагнуть покласти кінець  війні і принести мир та любов в серця своїх чоловіків. Саме це з великої сцени намагався донести до нас актор у моноспектаклі ,і,  якщо с першого погляду ця ідея здається  для новачків-глядачів безглуздою  та неможливою ,то,  продовжуючи дивитися перевтілення Алекса Бориса у різні за характером ролі  ,кожен починає розуміти  талант та майстерність актора.

Алекс Борис народився у Петербурзі, згодом закінчив акторську школу в Штуттгарті ,де і працює актором в Драмтеатрі . Більш того він є засновником театру малих форм "Boris und Konsorten" , який користується великою популярністю в Німеччині. Легко та невимушено Алекс грає одночасно зовсім різних людей ,а в залі лунає дзвінкий сміх захоплених глядачів. Недарма  він вважається майстром перевтілень та майстром комічного.

Для нас, як для студентів, що вивчають  іноземні  мови , цей досвід є дуже важливим ,адже під час вистави ми одержали   це не тільки естетичне задоволення ,але й почули гру носія німецької  мови. Були моменти, коли ми не повністю розуміли зміст, але чудова міміка і пантоміма актора допомогала нам . На наш погляд, Алекс є втіленням  тієї сили ,того буйства  енергії та запалу ,які запалюють  глядачів і залишають у них незабутні . Ми  впевнені в тому, що не залишилися жодної людини ,яка б не посміялась того вечора від усієї душі.

 Хочемо висловити щиру подяку  організаторам цього чудового  та творчого фестивалю за  можливість насолодитися творчою грою талановитого актора. Сподіваємося, що такі зустрічі і надалі стануть місцем насолоди мистецтвом та гарним відпочинком для всіх, хто цікавиться іноземними мовами.

Ірина Ланіна 1 курс НДУ

Прочитано 773 разів

Контакти

16600, м.Ніжин Чернігівської області, вул.Графська, 2

Приймальна ректора: (04631) 7-19-67 

Приймальна комісія: (04631) 2-35-88

Приймальна комісія: +380977973948

E-mail: ndu@ndu.edu.ua

Повний телефонний довідник

Партнери

     

    

сайт Національного Еразмус-офісу uarenet  

Google Analytics Alternative