7 березня 2024 р. кафедрою соціальної педагогіки і соціальної роботи Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя було проведено міжнародний науково-практичний семінар «Інноваційні практики соціальної роботи в Україні та Польщі»/ «Innowacyjne praktyki pracy socjalnej Ukrainie Polsce». Захід був організований спільно з Територіальним центром соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Ніжинської міської ради Чернігівської області (Україна) та польськими колегами з м. Хелм – з Державної Академії прикладних наук, Наукового товариства, Центру допомоги сім’ї.

Наукова та методична співпраця (спільні наукові проєкти, наукове стажування, конференції, семінари, монографії, науково-методичні  матеріали; студентські навчальні екскурсії) ніжинських і польських науковців та практиків була представлена у виступах Галини Бейгер (ад’юнкт кафедри педагогіки Державної Академії прикладних наук, віце-президент Хелмського наукового товариства) та Світлани Борисюк (доцент кафедри соціальної педагогіки і соціальної роботи Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя, керівник Центру соціально-педагогічних досліджень).

Цікавими та корисними були виступи фахівців соціальної роботи з м. Хелм та м. Ніжин. Анна Шаласт (A. Szalast), директор Міського центру допомоги сім’ї в Хелмі, у своєму виступі торкнулася питань історії соціальної допомоги в Польщі, структури системи соціальної допомоги, напрямків змін соціальної допомоги в Польщі, підтримки сім'ї як традиції та сучасності. Ніжинський досвід роботи у забезпеченні потреб отримувачів соціальних послуг презентувала перед учасниками міжнародного семінару Інеса Шаповалова, директор Територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Ніжинської міської ради Чернігівської області.

Більше 50 науковців та здобувачів вищої освіти – членів Центру соціально-педагогічних досліджень (Ніжин, Україна) та Хелмського наукового товариства (Хелм, Польща) брали участь у дискусії та обговоренні тематики семінару, який об’єднав науковців та практиків сфери соціальної роботи обох дружніх країн.

Контакти

16600, м.Ніжин Чернігівської області, вул.Графська, 2

Приймальна ректора: (04631) 7-19-67 

Приймальна комісія: (04631) 2-35-88

Приймальна комісія: +380977973948

E-mail: ndu@ndu.edu.ua

Повний телефонний довідник

Партнери

     

    

сайт Національного Еразмус-офісу uarenet  

Google Analytics Alternative