06 березня 2024 p. ректор університету Олександр Самойленко брав участь у регіональному методичному семінарі «Внутрішнє забезпечення якості як дієвий інструмент змін в університеті», який проводився на базі Житомирського державного університету імені Івана Франка за участі голови Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти Андрія Бутенка, заступників голови Національного агентства Олени Єременко та Наталії Стукало, члена агентства Олександра Длугопольського, заступника голови Житомирської військової адміністрації Юрій Денисовець і більше 100 представників закладів вищої освіти Києва, Житомира, Одеси, Рівного, Чернівців, Вінниці, Луцька, Чернігова, Харкова, Тернополя, Острога, Хмельницького, Львова, Запоріжжя та Дніпра.

У ході наради методичного семінару Андрій Бутенко представив напрацювання Національного агенства за останні 5 років. Акцентував увагу на ролі внутрішньої системи забезпечення якості в розвитку університету. Зауважив, що головним бар’єром до якості є її імітація, дисбаланс старих і нових знань, відсутність поступовості в реалізації забезпечення внутрішньої якості освіти. Заступник голови Наталія Стукало зосередилася на постакредитаційному моніторингу й європейському векторі розвитку української вищої освіти. Озвучила перші результати пілотного впровадження цього процесу, до якого долучився 10 університетів. Пані Олена Єременко свій виступ щодо викликів реалізації інституційних політик внутрішніх систем забезпечення якості ЗВО побудувала на кейсах з акредитаційних справ Житомирського регіону і проговорила основні проблеми, які можуть спіткати систему внутрішнього забезпечення якості. Зауважила, що без вертикальної і горизонтальної взаємодії в інституції не буде функціонувати внутрішня система якості. Пан Олександр Длугопольський у виступі представив певні приклади використання Al та Big Data для підвищення якості викладання та навчання (на прикладі галузей 05 та 07). У другій частині семінару Житомирський державний університет імені Івана Франка та Державний університет «Житомирська політехніка» презентували кращі практики із реалізації внутрішніх систем забезпечення якості вищої освіти та представили унікальні цифрові інструменти екосистеми (ЖДУ), з якими працюють усі учасники освітнього процесу і які є авторським надбаннями університету: Е-Портфоліо, Enter, Education Programs, E-plan, E-infrastructures, ZDU PROJECT, Experience, E-report, E-ranking, E-Training, Employment, E-libraty, E-diploma, W-office, E-hostel, та які допомагають в управлінській діяльності, реалізації освітнього процесу й забезпечують високий рівень внутрішньої системи якості освіти та освітньої діяльності; і реалізацію комплексної системи Digital University, спрямовану на ефективну організацію навчального процесу (ДУ «Житомирська політехніка»).

Крім того, ректор Житомирського державного університету імені Івана Франка Галина Киричук познайомила гостей з університетом, представила лабораторії та навчальні аудиторії, в яких здійснюється освітній процес, а також відео- і радіостудії, унікальні музеї, Науковий ліцей, укриття, сучасні спортивні зали й ін. На завершення, ректор Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя Олександр Самойленко та ректор Житомирського державного університету імені Івана Франка Галина Киричук підписали Угоду про співпрацю між університетами, яка поглибить взаємодію між представниками колективів у різних сферах діяльності ЗВО.

Прочитано 62 разів

Контакти

16600, м.Ніжин Чернігівської області, вул.Графська, 2

Приймальна ректора: (04631) 7-19-67 

Приймальна комісія: (04631) 2-35-88

Приймальна комісія: +380977973948

E-mail: ndu@ndu.edu.ua

Повний телефонний довідник

Партнери

     

    

сайт Національного Еразмус-офісу uarenet  

Google Analytics Alternative