Одним із принципів антикорупційної політики Національного агентства з питань запобігання корупції, визначених відповідно до Антикорупційної стратегії на 2021–2025 роки, затвердженої Законом України від 20.06.2022 № 2322-IX, є утвердження культури доброчесності та поваги до верховенства права. Зважаючи на те, що нетерпимість до будь-яких проявів недоброчесної поведінки є одним із пріоритетів державної політики у сфері освіти, Управління просвітницької роботи та навчальних програм Національного агентство за підтримки Антикорупційної ініціативи ЄС 14 березня 2024 року в м. Києві організувало проведення тренінгу для авторів та авторок навчально-методичної та навчальної літератури, а також методистів та методисток «PROдоброчесність». Мета заходу – опанування новітніх інструментів та практик, які допоможуть досягти мети наскрізної змістовної лінії «Громадянська відповідальність» в частині формування нетерпимості до корупції та слідування доброчесним стратегіям поведінки.

Учасники та учасниці заходу ознайомилися з особливостями соціально-емоційного та етичного навчання в Новій українській школі як основі доброчесної життєдіяльності, змістом та методами доброчесності як цілі та принципу навчання та активностей. Національне агентство активно долучається до просвітницької діяльності громадян та пропонує ще зі школи формувати середовище громадян, які дотримуються встановлених у суспільстві «правил гри».

Учасником тренінгу став доцент Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя Олександр Желіба. Результат та матеріали підвищення кваліфікації будуть обговорені на засіданні Науково-медичної ради університету та імплементовані до освітнього процесу.

За цим посиланням ви зможете завантажити навчально-методичний посібник з рекомендаціями щодо досягнення мети наскрізної змістовної лінії «Громадянська відповідальність» в частині формування нетерпимості до корупції та слідування доброчесним стратегіям поведінки для всіх освітніх галузей.

https://drive.google.com/drive/folders/1EKoyv8bgmflsJ5GqG_YGw4PC1ZEumHpR?usp=sharing

За цим посиланням ви зможете знайти корисну інформацію про доброчесність. Дізнаєтеся, як ефективно й за сучасними методиками навчати доброчесності школярів та студентів, а також отримаєте інструменти, що допоможуть крок за кроком сформувати доброчесне й прозоре середовище у вашому закладі освіти.

https://prosvita.nazk.gov.ua/dobrochesnist/trenujsya

За цим посиланням зібрані корисні матеріали для вчителів і викладачів від Офісу доброчесності та його партнерів, які ви зможете використати у власній роботі. Курси, вебінари, рекомендації, готові розробки – формати різні, але всі об’єднані темою доброчесності. Ознайомтеся з перевіреними інструментами та впроваджуйте їх у своєму закладі освіти.

https://prosvita.nazk.gov.ua/dobrochesnist

Прочитано 72 разів

Контакти

16600, м.Ніжин Чернігівської області, вул.Графська, 2

Приймальна ректора: (04631) 7-19-67 

Приймальна комісія: (04631) 2-35-88

Приймальна комісія: +380977973948

E-mail: ndu@ndu.edu.ua

Повний телефонний довідник

Партнери

     

    

сайт Національного Еразмус-офісу uarenet  

Google Analytics Alternative