27 лютого 2024 року відбулася зустріч студентського активу, членів робочих груп і гарантів програм бакалаврського та магістерського рівнів зі спеціальностей 014 Середня освіта. Англійська мова та зарубіжна література, 014 Середня освіта. Німецька мова та зарубіжна література, 035 Германські мови та літератури (переклад включно).

Питання, які були винесені на обговорення: регулярні зустрічі: дистанційно чи в аудиторії? Комунікація: засоби та правила? Нормативні документи: що варто знати та як діяти у відповідності до вимог? Акредитаційний процес: заходи, терміни, учасники.

Рішення, які були прийняті: обидва формати зустрічей є прийнятними. Для широкого обговорення пропозицій щодо удосконалення освітнього процесу варто спробувати проведення конференції за участі різних стейкхолдерів – студентів, викладачів, працедавців, випускників та представників інших академічних спільнот. Для вирішення робочих питань:  створено групи студентів та викладачів відповідних ОП у соціальних мережах.

Вчителі-практики та випускники ОП організували свою групу для спілкування та обговорення спільних проєктів. Є перші результати: отримали пропозицію стати учасниками онлайн-курсу Методологія CLIL, який розроблено в рамках проєкту Eразмус+ Розвиток потенціалу підготовки вчителів іноземних мов як шлях до впровадження багатомовної освіти та європейської інтеграції України (MultiEd).

Нормативні документи варто не лише знати, але й користуватися ними у щоденній практиці. Вирішили розглянути на зустрічі студентського активу позитивні та негативні кейси студентського життя з позицій Положення про організацію освітнього процесу та Етичного кодексу Ніжинського державного університету. Зустріч відбудеться у другій половині березня, а далі сподіваємося на те, що ці кейси стануть предметом обговоренні у студентських групах.

Попереду ще багато завдань, які потребують вирішення та участі всіх учасників освітнього процесу. Впевнені, що через діалог ми зможемо зробити наші ОП краще.

Світлана Тезікова,

координатор проєкту

Контакти

16600, м.Ніжин Чернігівської області, вул.Графська, 2

Приймальна ректора: (04631) 7-19-67 

Приймальна комісія: (04631) 2-35-88

Приймальна комісія: +380977973948

E-mail: ndu@ndu.edu.ua

Повний телефонний довідник

Партнери

     

    

сайт Національного Еразмус-офісу uarenet  

Google Analytics Alternative