Чергове заняття у Методичній майстерні вчителя Тетяни Шостак було присвячено методам, прийомам та засобам взаємодії (між учнями,  вчителем та учнями) на уроках англійської мови.

Одним із напрямів професійної діяльності Тетяни Геннадіївни є пошук раціональних методичних прийомів роботи з учнями на різних етапах навчання. Деякі з них є традиційними і широко використовуються вчителями. Інші народилися у результаті вдосконалення традиційних або шляхом винаходження вчителем авторських, оптимальних рішень для різноманітних навчальних ситуацій: Строкаті спагеті (Motley Spaghetti), Сучасна вікторина (Naughts&Crosses Quiz), Твоя думка (What`your Idea?), Погоджуюся/Не погоджуюся (Agree / Disagree / Slightly Agree / Remain Neutral), Не/вподобання (Spin and Speak), Відгадай (лексичні загадки: Snowflake, Spelling Shark, Magic Flower) та інші

На зустрічі зі студентами, яка відбулася 19 лютого 2024 року, Тетяна Геннадіївна продемонструвала прийоми, прокоментувала алгоритм дій, разом зі студентами обговорили навчальні цілі та особливості використання прийомів на різних етапах навчання.

Такі зустрічі у реальних умовах школи є вкрай необхідними для всіх: студентів, вчителів, викладачів.

Шостак Т.Г. – вчитель вищої категорії, методист, відмінник освіти України. Вона тричі ставала переможцем українсько-американської премії за досягнення у викладанні англійської мови, країнознавства Англії та США, переможцем конкурсу Партнери в освіті та українсько-польського проєкту Study Visit. Пройшла стажування у США (Montana State University) та є автором навчально-методичних посібників, зокрема: Rhymes and Poems for Children, English Tongue - Twisters, Nizhyn (робочий зошит для учнів), Робочий зошит молодого спеціаліста. У співавторстві з доцентом кафедри германської філології Іваном Кириловичем Харитоновим видано Практикум з техніки читання англійською мовою. У 2008 році було започатковано авторський проєкт Методична майстерня вчителя: стажування студентів, учасниками якого є майбутні вчителі іноземних мов.

Ми, учасники партнерства Університет – Школа,  сподіваємося на подальшу співпрацю і віримо, що  зможемо й надалі збагачуватися досвідом у команді викладачів, вчителів та студентів.

Світлана Тезікова

координатор проєкту

Контакти

16600, м.Ніжин Чернігівської області, вул.Графська, 2

Приймальна ректора: (04631) 7-19-67 

Приймальна комісія: (04631) 2-35-88

Приймальна комісія: +380977973948

E-mail: ndu@ndu.edu.ua

Повний телефонний довідник

Партнери

     

    

сайт Національного Еразмус-офісу uarenet  

Google Analytics Alternative