7 березня, напередодні 210-річчя з дня народження Тараса Шевченка, у бомбосховищі Гоголівського корпусу відбулася подія «Незнаний Шевченко». Розкриваючи маловідомі грані поета, захід поєднав у собі улюблені вірші письменника, покладені на музику, цікаву лекцію, виставу та короткометражний фільм.

Розпочався вечір піснею «Думи мої, думи мої…» у виконанні Сергія Дедуха та Анни Костенко. Далі Дарʼя Даценко провела захоплюючу лекцію-стендам, де показала Кобзаря з іншого боку, про який ми часто забуваємо.

Режисерка Дарина Халимон й актори Дмитро Бутрей та Антон Юрченко представили оригінальну виставу, що оживила рядки поезій Кобзаря, додавши їм нового звучання та сенсу. А короткометражний фільм «Незнаний Шевченко» занурив глядачів у глибини творчості поета, розкриваючи його філософські роздуми, справжність.

Завершився вечір акапельним виконанням віршу «Реве та стогне Дніпр широкий…» Ярославом Йоткою, Вʼячеславом Кланюком і Дмитром Бутреєм, яке наповнило простір бомбосховища щирими емоціями та змусило сироти пробігтися попід шкірою.

Захід «Незнаний Шевченко» став справжнім відкриттям для багатьох глядачів, адже він не лише згадав відомі твори Кобзаря, але й розкрив його особистість із нового ракурсу, показавши його як багатогранну та неординарну особистість.

Студентам і викладачам університету за підтримки відділу виховної роботи, соціокультурної діяльності та промоції, зокрема керівниці відділу Віталіні Іванівні Скороход, вдалося створити подію, на яку хочеться приходити знову і знову.

Прочитано 87 разів

Контакти

16600, м.Ніжин Чернігівської області, вул.Графська, 2

Приймальна ректора: (04631) 7-19-67 

Приймальна комісія: (04631) 2-35-88

Приймальна комісія: +380977973948

E-mail: ndu@ndu.edu.ua

Повний телефонний довідник

Партнери

     

    

сайт Національного Еразмус-офісу uarenet  

Google Analytics Alternative