21 лютого представники всіх націй і народностей світу відзначають Міжнародний день рідної мови. 

За останні чотири століття Українську мову намагались знищити більше 130 разів. Але ми зберегли своє слово. І через свою рідну мову дали всьому світові зрозуміти, що українці – справді велика нація, зі своєю культурою, своїми звичаями і своєю історією, яка сягає глибокої давнини. Українська мова, її багатство і краса, витонченість і мелодійність визнана світом.

Сьогодні, під час повномасштабного російського вторгнення на терени нашої держави, роль української мови надзвичайно зросла і набула нових важелів у консолідації суспільства. Українська мова стала мовою свободи і демократичних цінностей, мовою боротьби за нашу незалежність. Співуча, мелодійна, барвиста, чарівна, неповторна українська мова є не тільки зброєю інформаційного фронту, вона –  наше майбутнє, що сьогодні виборюється на полі бою, бо немає держави без мови, у ній втілені наша культура, національна самобутність, сутність нашої свідомості.

З нагоди Міжнародного дня рідної мови у бібліотеці (читальний зал № 3) експонується книжкова виставка «Мова рідна, слово рідне».

На виставці представлено документи з фондів бібліотеки НДУ імені М. Гоголя. Для пошуку інших видань даної тематики радимо скористатися електронними ресурсами бібліотеки та традиційними картковими каталогами.

Прочитано 68 разів

Контакти

16600, м.Ніжин Чернігівської області, вул.Графська, 2

Приймальна ректора: (04631) 7-19-67 

Приймальна комісія: (04631) 2-35-88

Приймальна комісія: +380977973948

E-mail: ndu@ndu.edu.ua

Повний телефонний довідник

Партнери

     

    

сайт Національного Еразмус-офісу uarenet  

Google Analytics Alternative