На базі Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя з 12 по 16 лютого 2024 року були організовані курси підвищення кваліфікації для керівників організацій та установ (в сфері освіти та виробничого навчання) за спеціальністю 073 Менеджмент. Курси проводилися відповідно до програми «Шляхи втілення автономії у закладах освіти», якою було охоплено наступні теми: «Алгоритм створення фінансової автономії закладу освіти», «Розробка та реалізація освітньої програми в ЗЗСО» та «Оптимізація системи управління документообігу освітнього закладу». Над розробкою та реалізацією програми курсів працювали доценти кафедри педагогіки, початкової освіти, психології та менеджменту Новгородська Ю.Г., Самойленко О.В. та головний бухгалтер НДУ імені Миколи Гоголя Бережняк В.В..

Під час проходження курсів слухачі опанували теоретичними знаннями щодо визначення академічної та фінансової автономії закладів освіти; розширили розуміння щодо забезпечення права закладів загальної середньої освіти на академічну автономію відповідно до чинного законодавства України; ознайомилися щодо різниці нормативно-правової бази з реалізації автономії закладів освіти в України з країнами ЄС;  оволоділи уміннями щодо розв’язання проблемних питань в реалізації академічної, організаційної та фінансової політики закладу освіти.

Заняття проходили дистанційно з використанням платформи Zoom шляхом організації різних форм роботи: лекція-візуалізація, проектування, моделювання. Після підсумкового тестування слухачі отримали Свідоцтва про підвищення кваліфікації обсягом 30 акад. год.

Прочитано 105 разів

Контакти

16600, м.Ніжин Чернігівської області, вул.Графська, 2

Приймальна ректора: (04631) 7-19-67 

Приймальна комісія: (04631) 2-35-88

Приймальна комісія: +380977973948

E-mail: ndu@ndu.edu.ua

Повний телефонний довідник

Партнери

     

    

сайт Національного Еразмус-офісу uarenet  

Google Analytics Alternative