День Героїв Небесної Сотні − пам’ятний день, що відзначається в Україні 20 лютого на вшанування подвигу учасників Революції Гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні – відважних співвітчизників, які віддали своє життя за можливість Україні бути незалежною, демократичною, відкритою світові державою та самій творити своє майбутнє.

Цей день встановлено Указом Президента України від 11 лютого 2015 року з метою увічнення великої людської, громадянської і національної відваги та самовідданості, сили духу і стійкості громадян, завдяки яким змінено хід історії нашої держави. З 18 лютого 2014 року розпочався найтрагічніший етап Революції Гідності і тоді ж розпочалася наша війна за свободу. Сьогодні ми дуже гостро це усвідомлюємо. Було страшно й ми не знали, які важкі випробування ще попереду і якою страшною буде ціна за незалежність, право самим визначати свій вектор. Майдан встояв −  мужністю і рішучістю всіх, хто відмовився вірити у приреченість, хто не зважав на числа, а робив те, що належало. Українці стояли зі щитами і камінням проти кийків, водометів та вогнепальної зброї тих, хто  називав себе правоохоронцями. За відмову від пострадянської моделі влади, відстоюючи гідність та свободу десятки українців віддали своє життя у ці трагічні дні… Їх полягло 107, а в наших серцях вони навіки  Герої «Небесної Сотні». Наймолодшому активісту було лише сімнадцять років.

З нагоди вшанування пам’яті Героїв Небесної Сотні на студентському абонементі бібліотеки організовано тематичну книжкову виставку «Небесній Сотні шана й молитви», де представлені книги, що висвітлюють події часів Революції Гідності.

Будьмо ж гідними великої слави Героїв України, які твердо вірили, діяли, знали: Українська нація народилася тоді, коли в її обороні впала перша крапля червоної української крові на чорну українську землю. Українська нація існуватиме доти, доки хоча б один українець буде готовий покласти своє життя в її обороні.

Слава Україні! Героям Слава!

Прочитано 95 разів

Контакти

16600, м.Ніжин Чернігівської області, вул.Графська, 2

Приймальна ректора: (04631) 7-19-67 

Приймальна комісія: (04631) 2-35-88

Приймальна комісія: +380977973948

E-mail: ndu@ndu.edu.ua

Повний телефонний довідник

Партнери

     

    

сайт Національного Еразмус-офісу uarenet  

Google Analytics Alternative