Вже доброю традицією у закладах вищої освіти стало проведення гостьових лекцій. Цей вид діяльності сприяє налагодженню співробітництва між закладами та комунікації науковців, студентів та викладачів.

15 лютого 2024 року старший викладач кафедри географії, туризму та спорту Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя Олександр Бездухов провів гостьову лекцію з навчальної дисципліни «Історична географія» для здобувачів спеціальностей 014 Середня освіта (Географія) освітніх програм Середня освіта (Географія. Англійська мова) та Середня освіта (Географія. Біологія та здоров’я людини) і 106 Географія першого (бакалаврського) рівня вищої освіти Сумського державного педагогічного університету.

Лекція відбулась в рамках підвищення кваліфікації на кафедрі загальної та регіональної географії СумДПУ імені А.С. Макаренка (науковий керівник к.г.н., доц. Анатолій Корнус). Гостьову лекцію було проведено з використанням платформи Zoom. Тема лекції «Історична географія Стародавнього світу».

У ході лекції розглядалися питання становлення історичної географії, її методологія та структура. Основний аспект лекції був зосереджений на вивченні особливостей взаємодії суспільства з природним середовищем у епоху Стародавнього світу. Було проаналізовано особливості розвитку господарства та зачатки географічних знань у первісних людей, вивчено географію давніх цивілізацій і формування географічного світогляду й відкриттів у людей того часу.

Наявний матеріал доповнювався цікавою, змістовною мультимедійною презентацією. Лекція була насиченою та викликала жвавий інтерес у слухачів. Дякуємо колегам за можливість співпрацювати.

Прочитано 100 разів
теги

Контакти

16600, м.Ніжин Чернігівської області, вул.Графська, 2

Приймальна ректора: (04631) 7-19-67 

Приймальна комісія: (04631) 2-35-88

Приймальна комісія: +380977973948

E-mail: ndu@ndu.edu.ua

Повний телефонний довідник

Партнери

     

    

сайт Національного Еразмус-офісу uarenet  

Google Analytics Alternative