Щороку 29 січня українська громадськість вшановує пам'ять Героїв битви під Крутами. На державному рівні цей день почали відзначати з 2003 року. Щорічне вшанування пам’яті Героїв Крут закріплено у Постанові ВРУ від 16 травня 2013 року «Про відзначення подвигу героїв бою під Крутами».

Крути – одна з трагічних і водночас легендарних сторінок в історії українських визвольних змагань 1917-1921 рр. Вшановуючи пам’ять загиблих під Крутами ми низько схиляємо голови перед пам’яттю тих, хто віддав своє життя у боротьбі за незалежність України.

До цієї пам’ятної дати в читальному залі для наукової роботи організована книжкова виставка «Пам’ятаємо Героїв Крут».

Серед представлених на виставці видань книга: «Крути, січень 1918 року», куди увійшли невідомі і маловідомі документи, свідчення, спогади учасників бою під Крутами; збірка «Бій під Крутами в національній пам’яті», що містить архівні документи, спогади, фотодокументи, друковані видання, котрі показують особливості відбиття  в національній пам’яті цієї події, формування культу Героїв Крут та заходи щодо їхнього вшанування. Зацікавлять читачів матеріали видань «Героїка трагедії Крутів», «Бій відлунав…», «Крути 100 років подвигу» та інші  видання, в яких на основі спогадів учасників бою під Крутами, роздумах сучасників осмислюється героїка подвигу юнаків України в ім’я своєї Вітчизни.

Запрошуємо всіх охочих ознайомитися з книжковою виставкою (Гоголя, 4).

Прочитано 85 разів

Контакти

16600, м.Ніжин Чернігівської області, вул.Графська, 2

Приймальна ректора: (04631) 7-19-67 

Приймальна комісія: (04631) 2-35-88

Приймальна комісія: +380977973948

E-mail: ndu@ndu.edu.ua

Повний телефонний довідник

Партнери

     

    

сайт Національного Еразмус-офісу uarenet  

Google Analytics Alternative