Впродовж першого семестру Університетський психологічний центр в співпраці з ГО «Час для нас» проводив психологічні тренінги із метою соціально-психологічної адаптації першокурсників Ніжинського державного університету.

Керівниця Університетського психологічного центру, кандидатка психологічних наук, психотерапевтка, тренерка Оксана Щотка розповіла про те, що цілями адаптаційного тренінгу було: розвиток самопізнання та саморегуляції, формування сприятливого психологічного клімату в групах першокурсників, допомога у освоєнні умінь партнерського спілкування. Програма тренінгів враховувала виклики війни в Україні, тому значуща частина тренінгів була присвячена формуванню умінь емоційної саморегуляції, навичок управління стресом, а також розвитку емоційної підтримки в студентському середовищі. Психологиня висловила сподівання, що подібні практики допомагають не лише запобігти дезадаптаціям першокурсників, але і сприяють створенню в університеті травмочутливого середовища, що є надзвичайно важливо в ситуації дії хронічних стресорів війни.

Студенти першого курсу ОП «Менеджмент» поділилися своїми враженнями від тренінгу після його завершення і відмітили наступне: «Тренінг – це можливість краще зрозуміти як мене сприймають інші, краще зрозуміти яка я є насправді», «Це була чудова можливість навчитися слухати і чути одне одного», «Під час тренінгу я стала більше довіряти одногрупникам», «Мені стало легше відкривати свої думки та почуття». 

Контакти

16600, м.Ніжин Чернігівської області, вул.Графська, 2

Приймальна ректора: (04631) 7-19-67 

Приймальна комісія: (04631) 2-35-88

Приймальна комісія: +380977973948

E-mail: ndu@ndu.edu.ua

Повний телефонний довідник

Партнери

     

    

сайт Національного Еразмус-офісу uarenet  

Google Analytics Alternative