Саме так вважає Славко Бурда – редактор щоквартальника «Слово Кобзаря», його видає українське культурно-просвітнє товариство «Кобзар» у Загребі (Хорватія). В огляді останнього сьомого числа, опублікованого в газеті «Український дім» (№ 121), Олександр Забарний вирізняє вагомість та насиченість змісту, чітке патріотичне спрямування.

Саме любов до Батьківщини об’єднує в ніжинському часописі представників різних поколінь. Більше половини свого життя присвятили перекладу Біблії українською мовою Пантелеймон Куліш, Іван Пулюй та Іван Нечуй-Левицький. 35 років напруженої праці завершилися першим виданням 1903 року. Цю подію уважно досліджують уже теперішні українські науковці, релігійні та громадські діячі, краєзнавці та журналісти, котрі взяли участь у науковій конференції в Ніжині. На їхню думку, вивчення та популяризація нашої національної спадщини є вкрай потрібним процесом для подальшого формування української ідентичності, відновлення історичної справедливості та перемоги над кривавим агресором.

Сила такого подвижницького чину надихає сьогодні в боротьбі з ворогом ніжинську волонтерку Ганну Б’янку, відзначену державною нагородою, відомого представника закордонного українства доктора права Аскольда Лозинського. Його актуальні есеї презентували нещодавно в Національному університеті «Острозька академія».

Опубліковані тексти свідчать про прагнення Української держави та народу бути в товаристві країн Європи та світу, котрі прагнуть процвітання своїх народів та світової спільноти загалом.

Читайте за покликанням: http://www.ndu.edu.ua/index.php/ua/tsentr-gumanitarnoji-spivpratsi-z-ukrajinskoyu-diasporoyu/vidannya-ukrajinskij-dim

Надія Онищенко

Прочитано 107 разів

Контакти

16600, м.Ніжин Чернігівської області, вул.Графська, 2

Приймальна ректора: (04631) 7-19-67 

Приймальна комісія: (04631) 2-35-88

Приймальна комісія: +380977973948

E-mail: ndu@ndu.edu.ua

Повний телефонний довідник

Партнери

     

    

сайт Національного Еразмус-офісу uarenet  

Google Analytics Alternative