14 грудня 2023 року в рамках вивчення здобувачами освітнього рівня «Доктор філософії» (Phd) Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя (освітня програма «Економічна та соціальна географія» за спеціальністю 103 Науки про Землю) нормативної навчальної дисципліни «Методологія та методи наукових досліджень в економічній та соціальній географії» відбулася гостьова лекція на тему «Методологічні сходинки в суспільно-географічних дослідженнях». Лектор – Мезенцев Костянтин Володимирович, доктор географічних наук, професор, завідувач кафедри економічної та соціальної географії Київського національного університету імені Тараса Шевченка.

У своїй лекції Костянтин Володимирович зупинився на базових питаннях методології суспільно-географічних досліджень. З урахуванням великого власного досвіду наукових досліджень, участі в міжнародних проєктах, підготовки кадрів вищої кваліфікації лектор розкрив бачення та трактування таких важливих питань як «Що досліджувати», «Як досліджувати», «Як, кому і що говорити про дослідження».  

Лекція Костянтина Володимировича викликала велику зацікавленість у здобувачів освітнього рівня «Доктор філософії». У ній поєднувалися теоретичні викладки та жвава дискусія між лектором та аспірантами щодо різних аспектів методології наукових суспільно-географічних досліджень.

Здобувачі та гарант освітньо-наукової програми «Економічна та соціальна географія висловлюють щиру вдячність Костянтину Володимировичу за цікаву та змістовну лекцію.

Прочитано 119 разів

Контакти

16600, м.Ніжин Чернігівської області, вул.Графська, 2

Приймальна ректора: (04631) 7-19-67 

Приймальна комісія: (04631) 2-35-88

Приймальна комісія: +380977973948

E-mail: ndu@ndu.edu.ua

Повний телефонний довідник

Партнери

     

    

сайт Національного Еразмус-офісу uarenet  

Google Analytics Alternative