Від імені колективу Ніжинського державного університету щиро вітаємо відомих українських письменників Андрія КОКОТЮХУ та Олександра МИХЕДА з присвоєння їм державних премій. Життя й творчі етапи становлення цих письменників тісно пов’язані з Ніжином.

У п'ятницю, 15 грудня, Комітет Кабінету Міністрів із присудження премії імені Лесі Українки за літературно-мистецькі твори для дітей та юнацтва визначив лауреатів 2023 року. У номінації «Літературні твори для дітей та юнацтва» перемогла книга сучасного українського письменника-белетриста  Андрія Кокотюхи. Роман «Врятувати березень» вийшов минулого року у видавництві «Ранок». У ньому йдеться про родину на Київщині, що потрапила під тимчасову російську окупацію навесні 2022 року.

Премію імені Юрія Шевельова за найкращу українську книжку есеїстики 2023 року отримав письменник, культуролог та культурний менеджер Олександр Михед за книжку "Позивний для Йова. Хроніки вторгнення". Премія імені Юрія Шевельова була заснована 2013 року. Вона присуджується раз на рік українському авторові за художню та наукову есеїстику. Книжку “Позивний для Йова. Хроніки вторгнення” письменник почав писати в перший день повномасштабної війни Росії проти України. Працював над книжкою протягом тринадцяти місяців, писав про те, що пережив разом із дружиною, про своїх батьків, які майже три тижні були в Бучі під час окупації.  З 2022 року Олександр служить у лавах Збройних Сил України.

Прийміть найщиріші вітання та побажання в досягненні нових творчих здобутків! Ми пишаємося нашими земляками! Разом до нашої спільної Перемоги над ворогом!

 

Ректорат університету

 

Прочитано 198 разів

Контакти

16600, м.Ніжин Чернігівської області, вул.Графська, 2

Приймальна ректора: (04631) 7-19-67 

Приймальна комісія: (04631) 2-35-88

Приймальна комісія: +380977973948

E-mail: ndu@ndu.edu.ua

Повний телефонний довідник

Партнери

     

    

сайт Національного Еразмус-офісу uarenet  

Google Analytics Alternative