В кінці року хочемо подякувати нашим партнерам –  Німецькому культурному центру Goethe-Institut Ukraine та представникам мережі вищих навчальних закладів України, які впроваджують навчальну програму Deutsch Lehren Lernen / DLL в навчальний процес, за плідну співпрацю, що реалізується в різних аспектах.

24 листопада 2023 р. викладачі та студенти 1-го курсу групи СОН 11 (Валерія Кошова, Ольга Лойченко, Володимир Якуба) взяли участь у конференції для учасників проекту DLL Баркемп 2023 - З практики для практики /„BARCAMP für DLL-Hochschulkooperationen“. Учасниками конференції стали викладачі та студенти університетів-партнерів мережі з усього світу. BARCAMP / БАРКЕМП – це відкритий комунікативний формат конференції, який відрізняється від класичної конференції тим, що саме учасники цієї зустрічі самі пропонують теми для обговорення й стають співорганізаторами події, взаємодіють один з одним, вчаться один від одного, обмінюються досвідом, беруть участь у дискусіях, отримують поживу для  подальших роздумів та поштовх до розвитку.

8 грудня 2023 р. за онлайн-заняттям з методики навчання іноземних мов в групі СОН 41 спостерігали представниці університетів-партнерів мережі ДЛЛ: к. філол. н., доц. Н. В. Вишивана (Вінницький державний педагогічний університет ім. Михайла Коцюбинського), к. філол. наук, доц. Яремко М.В. (Львівський національний університет імені Івана Франка). Студенти групи СОН 41 під керівництвом доц. кафедри прикладної лінгвістики Блажко М.І. завершили теоретичне навчання на платформі  німецького культурного центру Goethe-Institut DLL 4 «Аufgaben, Übungen, Interaktion» і розпочинають етап самостійного вирішення дослідницького завдання: проведення проєкту практичного дослідження – Praxiserkundungsprojekt (PEP). 

11 грудня 2023 р. кафедра прикладної лінгвістики отримала методичну літературу від німецького культурного центру Goethe-Institut Ukraine: паперові підручники навчальних блоків програми DLL, базових, а також і нових: „DaF für Jugendliche“, „DaF für Kinder“, „Unterrichten mit digitalen Medien“, „Sprachbildung in der Grundschule“, „Sprachbildung in allen Fächern“ тощо. Всі підручники ґрунтуються на сучасних досягненнях дидактики і методики навчання німецької мови. Вони допоможуть майбутнім вчителям німецької мови у написанні курсової роботи з методики навчання іноземних мов, поглибити методичну компетентність.

Щиро дякуємо нашим партнерам!

Інформацію підготувала гарант ОП

Олена Щербак

Контакти

16600, м.Ніжин Чернігівської області, вул.Графська, 2

Приймальна ректора: (04631) 7-19-67 

Приймальна комісія: (04631) 2-35-88

Приймальна комісія: +380977973948

E-mail: ndu@ndu.edu.ua

Повний телефонний довідник

Партнери

     

    

сайт Національного Еразмус-офісу uarenet  

Google Analytics Alternative