23.10.2023-27.10.2023 на факультеті філології, історії та політико-юридичних наук відбувся Тиждень безперервного професійного розвитку для діючих та майбутніх вчителів іноземних мов (CPD), які отримали унікальну можливість відвідати заняття іноземних та вітчизняних експертів у галузі іншомовної освіти.

Тиждень CPD організовувався в рамках двох проєктів: «Віртуальні викладачі англійської мови» (Посольство США в Києві, RELO) (‘Virtual English Language Educators’ (U.S. Embassy in Kyiv, RELO)) та «Впровадження та дослідження нових практик у процесі професійного розвитку вчителів без відриву від роботи» (EERA, Європейська асоціація освітніх досліджень, UERA, Українська науково-педагогічна асоціація) (‘Introducing and Researching New Practices in the Workflow of In-Service Teacher Professional Development’ (EERA, European Educational Research Association; UERA, Ukrainian Educational Research Association)).

Ця подія надихнула, зацікавила та надала цінну інформацію для вчителів іноземних мов на різних етапах їхньої кар’єри завдяки широкому діапазону тем та інтерактивних сесій. Тиждень був наповнений професійним розвитком, співпрацею та обміном інноваційними ідеями між вчителями, викладачами, магістрантами та студентами.

Протягом тижня здобувачі вищої освіти другого (магістерського) рівня ОПП Середня освіта. Англійська мова та зарубіжна література, вчителі шкіл регіону та викладачі англійської мови університету мали унікальну можливість взяти участь у майстер-класах професіонала-практика, учителя англійської мови в американській школі Даніели Паркер (Danielle Parker, Spanaway, WA, USA).

На заняттях учасники ознайомилися зі стратегіями навчання другої іноземної мови, кооперативного навчання, зворотного зв’язку та управління класом, а також навчальною стратегією «Розмовляй, читай, говори, пиши» (TRTW). Всі майстер-класи вирізнялись інтерактивністю та практичністю.

Крім того, учасники тренінгу відвідали лекцію професорки Меган Лоутон (Megan Lawton) з університету Вулвергемптона (Wolverhampton, UK) на тему «Використання підходів наставництва та коучингу в академічному та професійному розвитку» (Using developmental mentoring and coaching approaches in academic and professional development). Всесвітньо відомий експерт у сфері наставництва та професійного розвитку впродовж життя розповіла про те, як запровадити наставництво та коучинг у навчальний процес.

У межах тренінгу доценти кафедри германської філології та методики викладання іноземних мов Вікторія Смелянська (Viktoriіa Smelianska) та Євген Плотніков (Yevhen Plotnikov) представили своє бачення соціально-емоційного навчання під час викладання іноземних мов. Викладачі, вчителі та здобувачі вищої освіти взяли участь в інтерактивному вебінарі та ознайомилися з основними поняттями соціально-емоційного навчання, стратегіями та активностями для впровадження цього підходу на уроці іноземної мови.



Прочитано 91 разів

Контакти

16600, м.Ніжин Чернігівської області, вул.Графська, 2

Приймальна ректора: (04631) 7-19-67 

Приймальна комісія: (04631) 2-35-88

Приймальна комісія: +380977973948

E-mail: ndu@ndu.edu.ua

Повний телефонний довідник

Партнери

     

    

сайт Національного Еразмус-офісу uarenet  

Google Analytics Alternative