Наприкінці листопада здобувачка 3 курсу першого (бакалаврського) рівня ОПП Середня освіта. Німецька мова та література Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя Євгенія Кримська в рамках проєкту «Пізнаємо, зберігаємо, будуємо майбутнє разом» відвідала Німеччину, де працювала в якості перекладача.

Даний проєкт функціонує в межах ініціативи «Молодь дебатує». Учні та викладачі працювали впродовж 2022-2023 навчального року, а його метою стало поєднання практичного осмислення сьогоднішніх викликів в Україні з розвитком обізнаності в інших галузях, які потребують уваги сучасної молоді. Основними темами проєкту є волонтерство, відбудова міст, екологія та сталий розвиток.

Учасники з шести українських міст працювали в Німеччині на базі громадської організації «Internationales Haus Sonnenberg».

Протягом тижня школярі з Одеси, Вінниці, Львова, Хмельницького і Каховки навчалися у групах та презентували власні проєкти, розроблені у 2022−2023 навчальному році, досліджували проблеми відбудови міст, екології та сталого розвитку на проєкті «Пізнаємо, зберігаємо, будуємо майбутнє разом».

Реалізує проєкт в Україні громадська організація «Internationales Haus Sonnenberg», заснована після Другої світової війни для подолання наслідків фашизму, розвитку демократії, політичного виховання молоді, розвитку ідеї гендерної рівності та інклюзії.

«Це був безцінний досвід та неймовірні емоції» – поділилася враженнями Євгенія Кримська. Крім насиченої плідної роботи, тиждень був позначений знайомствами з німецькою молоддю та викладачами.

Студентка висловлює щиру вдячність своїм викладачам німецької мови − Ларисі Пасічник, Олені Щербак, Марії Блажко, ректору університету Олександру Самойленку, декану факультету філології, історії та політико-юридичних наук Володимиру Мартиненку.

Контакти

16600, м.Ніжин Чернігівської області, вул.Графська, 2

Приймальна ректора: (04631) 7-19-67 

Приймальна комісія: (04631) 2-35-88

Приймальна комісія: +380977973948

E-mail: ndu@ndu.edu.ua

Повний телефонний довідник

Партнери

     

    

сайт Національного Еразмус-офісу uarenet  

Google Analytics Alternative