Цьогоріч 25 листопада Україна відзначає трагічні 90-ті роковини Голодомору 1932-1933 років. Пройшовши великий шлях у прийнятті та усвідомлення наслідків Голодоморів, розкриття архівів й дослідження цього питання ми знову й знову невтомно відкриваємо правду про злодіяння радянської влади як для українців, так і для всього світу.

29 листопада 2023 р. на базі Ніжинського обласного педагогічного ліцею спільними зусиллями учнів та вчителів ліцею, учасників історичного та історико-краєзнавчого гуртків Малої академії наук, а також викладачів, магістрантів та аспірантів факультету філології, історії та політико-юридичних наук Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя був організований круглий стіл «Україна 1932-1933 років: геноцид голодом». Усними родинними свідчення про ті трагічні часи з учасниками поділилися учні 10 класу української філології Яна Кіт, Дар’я Глухенька, Анна Широка, Андрій Ляшко. Теми механізму творення Голодомору, особливості протікання в Чернігівській області, сучасні результати та труднощі на шляху його визнання у своїх доповідях піднімали студенти університету Анастасія Степанюк, Каріна Куц, Софія Зінченко, Даніел Стец. Із великою зацікавленістю, співпереживанням та глибоким розумінням трагізму згадуваних подій були сприйняті виступи викладачів університету Максима Потапенка (к.і.н., доцент кафедри Історії України, Лариси Дудки (к.і.н., доцент кафедри політології, права та філософії), Юрія Давиденка (к.і.н., доцент кафедри всесвітньої історії та міжнародних відносин), Олександра Кривобока (к.і.н., доцент кафедри Історії України).

Історія Голодомору показує що буває з народом, який не має своєї держави та сильної армії. І тому сьогодні ми чітко розуміємо, що повинні захищати свою державу, кожнохвилинно дякувати та допомагати нашим ЗСУ, неухильно вірити в нашу ПЕРЕМОГУ і наближати цей день своїми корисними справами.

Контакти

16600, м.Ніжин Чернігівської області, вул.Графська, 2

Приймальна ректора: (04631) 7-19-67 

Приймальна комісія: (04631) 2-35-88

Приймальна комісія: +380977973948

E-mail: ndu@ndu.edu.ua

Повний телефонний довідник

Партнери

     

    

сайт Національного Еразмус-офісу uarenet  

Google Analytics Alternative