Книга «Заборонити рашизм» – це перше науково-публіцистичне видання, у якому дається визначення рашизму як ідеології та суспільної практики сьогодення. Ця книга про новий вид фашизму, про його витоки, методи російського експанціонізму та гегемонізму  щодо України, решти Європи і всього світу. Розповідається про історичні витоки формування української цивілізації та її конкуренцію з Московією (Росією) за природні та інтелектуальні ресурси української нації. Дається визначення «рашизму» як ідеології й суспільної практики сьогодення, розкриваються сутнісні складові ідеології й практики рашизму.

Автором ідеї створення книги й натхненником був Віктор Огнев’юк – український філософ, професор, академік НАПН України, фундатор і ректор Київського університету імені Бориса Грінченка (2007-2022). Крім того, авторами книги є 13 осіб – кандидати та доктори історичних наук. 

Суть книги: зрозуміти поведінку українців впродовж багатьох століть стосовно цього. «Тому що те минуле, яке ми не пам’ятаємо і забуваємо з часом може до нас повертатися», – зауважила доктор історичних наук та співавторка книги Валентина Піскун. 

Окрім цієї, було представлено ще одну книгу Кондратенка О. Ю. «Україна у світових рейтингах демократії». У ній висвітлено питання політичного правління в Україні з 1996 по 2021 роки згідно зі світовими рейтингами демократії. До уваги взято наукові дослідження та аналітичні звіти таких міжнародних неурядових організацій, як „Freedom House” „The Economist Intelligence Unit”, „Reporter without Borders” та ін. 

Під час обговорення книги у студентів та викладачів виник ряд запитань, а обговорення їх перетворилось у дискусію.

Запрошуємо прихильників історії, політології та літератури до бібліотеки для ознайомлення з книгою «Заборонити рашизм».

Контакти

16600, м.Ніжин Чернігівської області, вул.Графська, 2

Приймальна ректора: (04631) 7-19-67 

Приймальна комісія: (04631) 2-35-88

Приймальна комісія: +380977973948

E-mail: ndu@ndu.edu.ua

Повний телефонний довідник

Партнери

     

    

сайт Національного Еразмус-офісу uarenet  

Google Analytics Alternative