24 листопада університет відвідав Народний депутат України, кандидат медичних наук, Заслужений лікар України, голова підкомітету профілактики та боротьби з онкозахворюваннями, Валерій Зуб. У ході візиту Валерій Олексійович обговорив із ректором університету Олександром Самойленком і директором ННІ природничо-математичних, медико-біологічних наук та інформаційних технологій Юрієм Філоненком стан і перспективи розвитку закладу в умовах повномасштабної агресії рф, ситуацію в освітній і медичній сфері України та законодавчі ініціативи, які винесено на розгляд Верховної Ради України.

Для студентів університету, Валерій Олексійович підготував ґрунтовну й актуальну лекцію, щодо впливу війни на рак. Приголомшливі прогнози зростання онкології в Україні та важливість вчасної профілактики та діагностики.

Під час ознайомлення з університетом, найбільший інтерес у поважного гостя викликали можливості матеріально-технічної бази для підготовки фармацевтів і використання лабораторного фонду в експерементальній роботі з різноманітними препаратами.

У межах візиту Валерій Олексійович поспілкувався з викладачами кафедри хімії та фармації і здобувачами спеціальності 226 Фармація, промислова фармація, прочитав гостьову лекцію «Їжа та здоровʼя людини. Війна та рак», присвячену причинно-наслідковим звʼязкам виникнення онкологічних патологій та загальним підходам до їх фармакологічної корекції.

Як народний депутат України, Валерій Олексійович ознайомив студентів та викладачів із новими тенденціями змін у законодавстві щодо регулювання фармацевтичної галузі в Україні.

Під час спілкування із науковцями кафедри хімії та фармації, ним, як науковцем та професіоналом-практиком, були представлені сучасні підходи до лікування онкологічних хвороб. Валерій Олексійович поділився власним досвідом та досвідом, який набув у ході стажувань у медичних закладах Канади, Польщі та Франції.

Велику зацікавленість у шановного гостя викликала експериментальна наукова діяльність наших студентів у галузі біофармацевтичних досліджень біологічно-активних речовин. Молодими дослідниками університету було представлено застосування методу нативного електрофорезу для підтвердження взаємодій білка з фармацевтичними субстанціями.

Підсумовуючи зустріч, ректор університету Олександр Самойленко наголосив на важливості співпраці з висококваліфікованими професіоналами-практиками, що передають свій професіональний досвід нашим студентам. Олександр Григорович висловив щиру подяку Валерію Олексійовичу за підтримку й увагу до закладу та студентства та запросив до подальшої співпраці у кращих традиціях Ніжинського вишу.

Контакти

16600, м.Ніжин Чернігівської області, вул.Графська, 2

Приймальна ректора: (04631) 7-19-67 

Приймальна комісія: (04631) 2-35-88

Приймальна комісія: +380977973948

E-mail: ndu@ndu.edu.ua

Повний телефонний довідник

Партнери

     

    

сайт Національного Еразмус-офісу uarenet  

Google Analytics Alternative