17 листопада відбулася зустріч студентів з телеведучою ранкових програм на телеканалі «Правда ТУТ» і офіційною кореспонденткою Конгресу українців Канади у Калгарі Ангеліною Таран.

Лейтмотивом зустрічі з уродженкою міста Ніжин і відомою телеведучою, яка нині реалізовує свої журналістські проекти в Калгарі,  стала цитата із її соціальних мереж: «Для мене важливі люди і їх почуття. Мені треба, щоб вони мали промінь сонця в собі і приємний післясмак від нашої зустрічі. Для мене важливо зробити будь-яку подію у вашому житті незабутнім спогадом і святом… Бо бути ведучою для мене – це ціла філософія, створення іншого світу, кращого світу, хоча б в моменті. Щоб після нашої зустрічі  ви йшли з приємним трепетом в душі і хотіли більше робити добрав, більше у нього вірити…».

Говорили про важливе: роботу редактора в етері, як подолати страхи публічності та роботи на камеру, планування робочого часу, етику журналіста, як хобі допомагає в роботі та  житті поза кадром, роль книги й, звісно, про ситуацію в країні і допомогу, яку надають канадійці українцям.

«Якщо є бажання – знання і можливості будуть… Та на мою думку, кожна людина має займатися своєю справою. Лікарем не буде людина без профільної освіти. Те саме стосується кіно і телебачення», – говорить Ангеліна Таран.

Студенти почули багато порад, мали змогу отримати відповіді на питання, що стосуються журналістської практики.

Студентка II курсу спеціальності «Журналістика» Олена Савчук ділиться своїми враженнями після зустрічі: «Було дуже приємно зустрітися з Ангеліною, хоч і на онлайн-зустрічі, адже вона справжній професіонал сфери, яку ми наразі опановуємо. Спілкування з людиною, яка вже декілька років працює за певною спеціальністю в будь-якому разі є для будь-кого корисним, нам же пощастило набагато більше, адже наша гостя не просто працює журналісткою, а по-справжньому горить своєю роботою.

Ангеліна Таран поділилася з нами деталями свого шляху, пошуку себе та свого авторського стилю, розказала про свої основні проєкти над якими зараз працює та ті, які вже успішно завершилися, дала рекомендації щодо технік та методик, що допомагають у роботі в кадрі, з респондентами та режисерами-постановниками, розкрила призму свого власного життя та впливу його обставин на свою творчість в різні періоди, подискутувала з нами про необхідність вступу до університету, проходження різних курсів, журналістських літніх шкіл заради отримання знань та досвіду.

Було дуже корисно почути про психологічну складову журналістської роботи: вигорання, переживання, ейфорію; правила роботи з певними етично-моральними темами, допускання спекуляцій на піднятті прогнозовано «виграшних» для каналу чи редакції тем, порушення суспільно-політичних нюансів та питання війни в Україні в контексті досвіду Ангеліни.

Окремо хочеться виділити атмосферу заходу, адже спілкування з нашею гостею було по-справжньому приємним та теплим. Майже півтори години зустрічі пролетіли ніби за хвилину: ненапружено та надихаючи на нові звершення».

Доцент кафедри літератури,

методики її навчання, історії культури та журналістики

Надія Степанівна Подоляка

Контакти

16600, м.Ніжин Чернігівської області, вул.Графська, 2

Приймальна ректора: (04631) 7-19-67 

Приймальна комісія: (04631) 2-35-88

Приймальна комісія: +380977973948

E-mail: ndu@ndu.edu.ua

Повний телефонний довідник

Партнери

     

    

сайт Національного Еразмус-офісу uarenet  

Google Analytics Alternative